Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vm. botenhuis bij de watersporthaven in Hilversum

Overig

Vreelandseweg 52
1216CH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1936-38
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Vm. botenhuis bij de watersporthaven

Vm. botenhuis bij de watersporthaven, Vreelandseweg 52, thans jachtwerf De Volharding. Houten, gepotdekselde sporthavengebouw, in oorsprong bestemd als botenloods op bakstenen voet met én bouwlaag en kapverdieping onder hoog, overstekend zadeldak gedekt met rode pannen, waarbij de zuidgevel van twee door roeden onderverdeelde vensterreeksen boven elkaar is voorzien en de lange gevel aan de havenzijde van dubbele schuifdeuren. De overige gevels zijn blind. Sporthavengebouw deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407244 en uitsluitend als zodanig van belang. NB. De aangebrachte reclameborden vallen buiten de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407479
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vm. botenhuis bij de watersporthaven in Hilversum

Paviljoen wildschut

Vreelandseweg 50
Hilversum
Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg 50. Restaurantgebouw met bijbehorende dienstwoning, thans genaamd paviljoen Wildschut, bestaande uit een..

Terraspartij behorend bij paviljoen wildschut, vreelandseweg ongd

Vreelandseweg 50
Hilversum
Terraspartij behorend bij Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg ongd. bij nr. 50. Aan de noordwestzijde bij het cilindrische gedeelte van het ..

Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Vreelandseweg 48
Hilversum
Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 48. Op rechthoekige plattegrond onder rood pannen zadeldak met overstek zond..

Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Vreelandseweg 60
Hilversum
Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 60. Op L-vormige grondslag met onder lessenaarsdak uitgebouwde schuur op de z..

In d'Londvaerder 1673

Beresteinseweg 27
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Boerderij 'In d'Londvaerder 1673', langhuis met rietgedekt in de voorgevel drie gebeeldhouwde stenen, ramen met kleine roedenverdeling.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)