Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven in Hilversum

Woonhuis

Vreelandseweg 60
1216CH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1936-38
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 60. Op L-vormige grondslag met onder lessenaarsdak uitgebouwde schuur op de zuidwesthoek zonder verdieping gebouwde dienstwoning onder overstekend, met rode pannen gedekt schilddak met witgepleisterde van zesruitsvensters voorziene op een ongepleisterde plint. De ingang met cirkelvormig deurlicht bevindt zich in de westgevel, met links een vierledige vensterpartij. De oostgevel bevat een zevenledige vensterpartij; in beide korte gevels enkelvoudige vensters en in het schuurgedeelte smalle schuurvensters. Dienstwoning, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407244 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407461
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven in Hilversum

Paviljoen wildschut

Vreelandseweg 50
Hilversum
Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg 50. Restaurantgebouw met bijbehorende dienstwoning, thans genaamd paviljoen Wildschut, bestaande uit een..

Terraspartij behorend bij paviljoen wildschut, vreelandseweg ongd

Vreelandseweg 50
Hilversum
Terraspartij behorend bij Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg ongd. bij nr. 50. Aan de noordwestzijde bij het cilindrische gedeelte van het ..

Vm. botenhuis bij de watersporthaven

Vreelandseweg 52
Hilversum
Vm. botenhuis bij de watersporthaven, Vreelandseweg 52, thans jachtwerf De Volharding. Houten, gepotdekselde sporthavengebouw, in oorsprong..

Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Vreelandseweg 48
Hilversum
Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 48. Op rechthoekige plattegrond onder rood pannen zadeldak met overstek zond..

In d'Londvaerder 1673

Beresteinseweg 27
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Boerderij 'In d'Londvaerder 1673', langhuis met rietgedekt in de voorgevel drie gebeeldhouwde stenen, ramen met kleine roedenverdeling.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)