Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven in Hilversum

Woonhuis

Vreelandseweg 48
1216CH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1936-38
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 48. Op rechthoekige plattegrond onder rood pannen zadeldak met overstek zonder verdieping opgetrokken dienstwoning met gepleisterde muren op ongepleisterde plint en voorzien van zesruitsvensters. In beide kopgevels in het midden een deur met cirkelvormig venster en twee vensters ter weerszijde, alsmede een smal tweelicht in de punttop. De noordgevel bevat een tienledige vensterpartij met tuindeur, terwijl de zuidgevel een zevenledige vensterpartij en twee gekoppelde vensters bevat. Aansluitend aan de linkerzijde een ingezwenkte, met witte tegels beklede tuinmuur en een in verwante trant opgetrokken tuinschuurtje. Dienstwoning met bijbehorende onderdelen, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407244 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407443
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven in Hilversum

Paviljoen wildschut

Vreelandseweg 50
Hilversum
Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg 50. Restaurantgebouw met bijbehorende dienstwoning, thans genaamd paviljoen Wildschut, bestaande uit een..

Terraspartij behorend bij paviljoen wildschut, vreelandseweg ongd

Vreelandseweg 50
Hilversum
Terraspartij behorend bij Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg ongd. bij nr. 50. Aan de noordwestzijde bij het cilindrische gedeelte van het ..

Vm. botenhuis bij de watersporthaven

Vreelandseweg 52
Hilversum
Vm. botenhuis bij de watersporthaven, Vreelandseweg 52, thans jachtwerf De Volharding. Houten, gepotdekselde sporthavengebouw, in oorsprong..

Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Vreelandseweg 60
Hilversum
Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 60. Op L-vormige grondslag met onder lessenaarsdak uitgebouwde schuur op de z..

In d'Londvaerder 1673

Beresteinseweg 27
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Boerderij 'In d'Londvaerder 1673', langhuis met rietgedekt in de voorgevel drie gebeeldhouwde stenen, ramen met kleine roedenverdeling.

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)