Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Terraspartij behorend bij paviljoen wildschut, vreelandseweg ongd in Hilversum

Overig

Vreelandseweg 50
1216CH Hilversum
Noord Holland

Bouwjaar: 1936-38
Architect: W.M. Dudok


Beschrijving van Terraspartij behorend bij paviljoen wildschut, vreelandseweg ongd

Terraspartij behorend bij Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg ongd. bij nr. 50. Aan de noordwestzijde bij het cilindrische gedeelte van het paviljoengebouw aansluitende terraspartij op gebogen grondslag met gemetselde borstwering aan de waterzijde, recht afgesloten aan de oostzijde en met eenvoudig, omgaand hekwerk van stalen buisleuningen, waarbij het niveau in twee fasen afneemt in hoogte in de richting van het Hilversums kanaal. De door klinkers omlijste grindpaden zijn aan de zuidzijde toegankelijk via een lange gemetselde stoep van drie treden en een kortere, lagere stoep, eveneens van drie treden, en voorts aan de oostzijde via twee gemetselde stoepen van elk drie treden. Terraspartij behorend bij het havenpaviljoen, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407244 en uitsluitend als zodanig van belang. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 407425
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Terraspartij behorend bij paviljoen wildschut, vreelandseweg ongd in Hilversum

Paviljoen wildschut

Vreelandseweg 50
Hilversum
Paviljoen Wildschut, Vreelandseweg 50. Restaurantgebouw met bijbehorende dienstwoning, thans genaamd paviljoen Wildschut, bestaande uit een..

Vm. botenhuis bij de watersporthaven

Vreelandseweg 52
Hilversum
Vm. botenhuis bij de watersporthaven, Vreelandseweg 52, thans jachtwerf De Volharding. Houten, gepotdekselde sporthavengebouw, in oorsprong..

Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Vreelandseweg 48
Hilversum
Noordelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 48. Op rechthoekige plattegrond onder rood pannen zadeldak met overstek zond..

Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven

Vreelandseweg 60
Hilversum
Zuidelijke dienstwoning bij de watersporthaven, Vreelandseweg 60. Op L-vormige grondslag met onder lessenaarsdak uitgebouwde schuur op de z..

In d'Londvaerder 1673

Beresteinseweg 27
's Graveland (Gemeente Wijdemeren)
Boerderij 'In d'Londvaerder 1673', langhuis met rietgedekt in de voorgevel drie gebeeldhouwde stenen, ramen met kleine roedenverdeling.

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)