Zuidwestelijke woningreeks in Hilversum

Meidoornstraat 8
1214JR Hilversum

Architect: W.M. Dudok

Beschrijving van Zuidwestelijke woningreeks

Zuidwestelijke woningreeks, Meidoornstraat 8-14. Symmetrisch opgezette reeks van vier gespiegelde eengezinswoningen, opgetrokken in baksteen met kapverdieping onder dwarse mansardekap, met laag doorgezette dakvlakken, aan de voor- en achterzijde doorbroken door gelijkvormige dakkapelreeksen met aangekapte lessenaarsdaken van afwisselend kleiner en groter breedte en met pannen gedekt, (reeds vermeld bij monumentnummer 1). De bovendorpels van deuren en vensters reiken tot aan de overstekende goten (deuren en vensters bij renovatie gewijzigd). Aan de achterzijde voorts twee gekoppelde, plat afgedekte en lage uitbouwen. Bij de hoeken aan de voorzijde elk een dwarsmuurtje. Woningreeks, deel uitmakend van het complex met monumentnummer 407231 en als zodanig van belang. N.B. De later toegevoegde, plat afgedekte aanbouw bij nummer 14 valt buiten de bescherming. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)