Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Berg: tuinmanshuis in Dalfsen

Woonhuis

Heinoseweg 5
7722JM Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1835


Beschrijving van Den Berg: tuinmanshuis

TUINMANSHUIS. Eenvoudig pand onder afgewolfd rieten zadeldak en in de voorgevel vlechtingen. Schuifvensters met roedeverdeling, met luiken behangen. In de voorgevel een zolderluik, waaronder een vierkante natuursteen is ingemetseld met het opschrift: De eerste steen gelegd door C.W. van Dedem den 19 Augus 1835. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 406224
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Berg: tuinmanshuis in Dalfsen

Den Berg: oostelijk bouwhuis

Heinoseweg 2
Dalfsen
OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met én dakk..

Den Berg: twee schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TWEE SCHUREN. Deels tegen de oostmuur van het oostelijk bouwhuis is een tweetal schuren opgetrokken, van baksteen onder rieten en met rode d..

Den Berg: toegangshek tot schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TOEGANGSHEK TOT SCHUREN. Dubbel 19e-eeuws gietijzeren toegangshek, geplaatst op een dam met bakstenen keermuren. Het hek is gevat tussen gie..

Den Berg: westelijk bouwhuis

Heinoseweg 6
Dalfsen
WESTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met twee dak..

Den Berg: tuinmuur

Heinoseweg 6
Dalfsen
TUINMUUR. De 18e-eeuwse tuinmuur, afgedekt door natuurstenen platen, wordt geleed door een indeling van vijftien traveeën door de plaatsing..

Kaart & Routeplanner