Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Berg: Boerderij in Dalfsen

Boerderij

Heinoseweg 1
7722JM Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Den Berg: Boerderij

BOERDERIJ. Boerderij uit de 18e eeuw onder hoog, met riet gedekt wolfdak. In de rechter westelijke zijgevel vier vensters met 15-ruitsschuiframen, oorspronkelijke voorzien van luiken (de gehengen zijn nog aanwezig). De achtergevel met dubbele deeldeur. In de oostelijke zijgevel een drietal mestluiken; aan de voorzijde is de boerderij gedeeltelijk onderkelderd. Aan de zuidzijde een recente aanbouw onder lessenaarsdak, die geen deel uitmaakt van de bescherming. Voor de westelijke zijgevel een drietal leilinden. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 406223
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Berg: Boerderij in Dalfsen

Den Berg: tuinmanshuis

Heinoseweg 5
Dalfsen
TUINMANSHUIS. Eenvoudig pand onder afgewolfd rieten zadeldak en in de voorgevel vlechtingen. Schuifvensters met roedeverdeling, met luiken b..

Den Berg: oostelijk bouwhuis

Heinoseweg 2
Dalfsen
OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met én dakk..

Den Berg: twee schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TWEE SCHUREN. Deels tegen de oostmuur van het oostelijk bouwhuis is een tweetal schuren opgetrokken, van baksteen onder rieten en met rode d..

Den Berg: toegangshek tot schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TOEGANGSHEK TOT SCHUREN. Dubbel 19e-eeuws gietijzeren toegangshek, geplaatst op een dam met bakstenen keermuren. Het hek is gevat tussen gie..

Den Berg: westelijk bouwhuis

Heinoseweg 6
Dalfsen
WESTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met twee dak..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)