Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Berg: toegangshek in Dalfsen

Tuin Park Landgoed

Heinoseweg 4
7722JP Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 18e eeuw


Beschrijving van Den Berg: toegangshek

TOEGANGSHEK. 18e-eeuws toegangshek van vier bakstenen pijlers met natuurstenen afdekplaten, waarop twee natuurstenen siervazen met de wapens van Van Dedem-Van Dedel en twee natuurstenen pionnen. Ter linker- en rechterzijde twee gietijzeren vergulde hekwerken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 406219
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Berg: toegangshek in Dalfsen

Den Berg: hoofdgebouw

Heinoseweg 4
Dalfsen
HOOFDGEBOUW. Herenhuis op rechthoekige plattegrond, deels onderkelderd, met twee verdiepingen onder met zwart geglazuurde pannen gedekt schi..

Den Berg: aanleg

Heinoseweg 4
Dalfsen
AANLEG VAN LANDGOED MET BUITENPLAATS. De huidige aanleg dateert uit de eerste decennia van de 18e eeuw; is in de loop van de 18e eeuw uitgeb..

Den Berg: toegangsbrug

Heinoseweg 4
Dalfsen
TOEGANGSBRUG. 19e-eeuwse houten toegangsbrug, die oorspronkelijk deels kon worden opengeklapt, met gietijzeren balusters en dubbele leuninge..

Den Berg: ijzeren hekjes

Heinoseweg 4
Dalfsen
IJZEREN HEKJES. Ter afsluiting van de plaats zijn in de rooilijn van de beide bouwhuizen een tweetal gietijzeren 19e-eeuwse hekwerkjes gepla..

Den Berg: zonnewijzer met natuurstenen piedestal

Heinoseweg 4
Dalfsen
ZONNEWIJZER MET PIEDESTAL. Op voorplein een natuurstenen piedestal in 18e-eeuwse stijl, daterend van het eind van de 19e of mogelijk het beg..

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)