Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Berg: twee schuren in Dalfsen

Kasteel Buitenplaats

Heinoseweg 2
7722JP Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: 1839


Beschrijving van Den Berg: twee schuren

TWEE SCHUREN. Deels tegen de oostmuur van het oostelijk bouwhuis is een tweetal schuren opgetrokken, van baksteen onder rieten en met rode dakpannen gedekte schildkappen. De oostelijk gelegen schuur met natuurstenen opschrift-steen met de vermelding, "De eerste steen gelegd door A. van Dedem, den 30 augustus 1839", heeft een rechthoekige plattegrond van zes vakken diep. Aan beide zijden dubbele getoogde deuren met aan weerszijden met hout omlijste vensters met een 16-ruitsindeling. Aan de oostzijde een vijftal mestdeuren. De westelijk gelegen schuur met natuurstenen opschrift-steen met de vermelding: "De eerste steen gelegd door G.W. baron van Dedem, den 23 october 1860", een rechthoekige plattegrond van vier vakken diep, dubbele getoogde deuren aan beide zijden, met gietijzeren raampjes, enigszins neo-gotisch qua indeling, aan weerszijden van de toegangen en een sporen kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 406213
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Berg: twee schuren in Dalfsen

Den Berg: oostelijk bouwhuis

Heinoseweg 2
Dalfsen
OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met én dakk..

Den Berg: toegangshek tot schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TOEGANGSHEK TOT SCHUREN. Dubbel 19e-eeuws gietijzeren toegangshek, geplaatst op een dam met bakstenen keermuren. Het hek is gevat tussen gie..

Den Berg: westelijk bouwhuis

Heinoseweg 6
Dalfsen
WESTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met twee dak..

Den Berg: tuinmuur

Heinoseweg 6
Dalfsen
TUINMUUR. De 18e-eeuwse tuinmuur, afgedekt door natuurstenen platen, wordt geleed door een indeling van vijftien traveeën door de plaatsing..

Den Berg: druivenkas

Heinoseweg 6
Dalfsen
DRUIVENKAS. 19e-eeuwse dubbele druivenkas met bakken en glasbedekking, opgesteld als een lessenaar tegen de 18e-eeuwse tuinmuur. In de venst..

Kaart & Routeplanner