Den Berg: twee schuren in Dalfsen

Heinoseweg 2
7722JP Dalfsen

Beschrijving van Den Berg: twee schuren

TWEE SCHUREN. Deels tegen de oostmuur van het oostelijk bouwhuis is een tweetal schuren opgetrokken, van baksteen onder rieten en met rode dakpannen gedekte schildkappen. De oostelijk gelegen schuur met natuurstenen opschrift-steen met de vermelding, "De eerste steen gelegd door A. van Dedem, den 30 augustus 1839", heeft een rechthoekige plattegrond van zes vakken diep. Aan beide zijden dubbele getoogde deuren met aan weerszijden met hout omlijste vensters met een 16-ruitsindeling. Aan de oostzijde een vijftal mestdeuren. De westelijk gelegen schuur met natuurstenen opschrift-steen met de vermelding: "De eerste steen gelegd door G.W. baron van Dedem, den 23 october 1860", een rechthoekige plattegrond van vier vakken diep, dubbele getoogde deuren aan beide zijden, met gietijzeren raampjes, enigszins neo-gotisch qua indeling, aan weerszijden van de toegangen en een sporen kap. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)