Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Den Berg: oostelijk bouwhuis in Dalfsen

Kasteel Buitenplaats

Heinoseweg 2
7722JP Dalfsen
Overijssel

Bouwjaar: begin 18e eeuw


Beschrijving van Den Berg: oostelijk bouwhuis

OOSTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met én dakkapel; aan de achterzijde bedekt met rode pannen. Begin 18e eeuw. De voorgevel heeft zes vensterassen, met wisselende raamindelingen (waarbij de 36-ruitsvensters aan weerszijden van de getoogde dubbele toegangsdeuren naar de koedeel oorspronkelijk zijn). Aan de zuidzijde is in deze eeuw een woning ingebouwd, ter plaatse waar voorheen ook een getoogde dubbele toegangsdeur aanwezig was. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 406212
Laatste wijziging: 2014-10-11 14:08:13.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Den Berg: oostelijk bouwhuis in Dalfsen

Den Berg: twee schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TWEE SCHUREN. Deels tegen de oostmuur van het oostelijk bouwhuis is een tweetal schuren opgetrokken, van baksteen onder rieten en met rode d..

Den Berg: toegangshek tot schuren

Heinoseweg 2
Dalfsen
TOEGANGSHEK TOT SCHUREN. Dubbel 19e-eeuws gietijzeren toegangshek, geplaatst op een dam met bakstenen keermuren. Het hek is gevat tussen gie..

Den Berg: westelijk bouwhuis

Heinoseweg 6
Dalfsen
WESTELIJK BOUWHUIS. Rechthoekige plattegrond, opgetrokken in baksteen, onder een met zwart geglazuurde pannen bedekt schilddak, met twee dak..

Den Berg: tuinmuur

Heinoseweg 6
Dalfsen
TUINMUUR. De 18e-eeuwse tuinmuur, afgedekt door natuurstenen platen, wordt geleed door een indeling van vijftien traveeën door de plaatsing..

Den Berg: druivenkas

Heinoseweg 6
Dalfsen
DRUIVENKAS. 19e-eeuwse dubbele druivenkas met bakken en glasbedekking, opgesteld als een lessenaar tegen de 18e-eeuwse tuinmuur. In de venst..

Kaart & Routeplanner