Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landgoed De Breul: hekpijlers in Zeist

Tuin Park Landgoed

Driebergseweg 17
3708JA Zeist
Utrecht


Beschrijving van Landgoed De Breul: hekpijlers

STENEN HEKPIJLERS. Twee bakstenen hekpijlers met blokmotief aan de ingang van De Breul, in de westhoek van het park aan de Driebergseweg. In het bovenste blokveld van beide pijlers is aan de voorzijde een rechthoekige natuurstenen plaat met de inscriptie "De Breul" gemetseld. De hekpijlers worden door een geprofileerde natuurstenen plaat afgedekt. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 405973
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landgoed De Breul: hekpijlers in Zeist

Landgoed De Breul: hekpijlers

Driebergseweg 17
Zeist
STENEN HEKPIJLERS. Twee bakstenen hekpijlers met blokmotief, staande aan de ingang van De Breul, even ten noordwesten van de zuidhoek van he..

Landgoed De Breul: landhuis

Driebergseweg 17
Zeist
HOOFDGEBOUW. Ten dele onderkelderd huis op polyform grondplan, de op souterrain-niveau geplaatste ingang aan achterzijde (NO-zijde), met twe..

Landgoed De Breul: park

Driebergseweg 17
Zeist
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van De Breul dateert grotendeels uit het tweede of derde decenni..

Landgoed De Breul: ijskelder

Driebergseweg 17
Zeist
IJSKELDER. In een heuvel tussen het koetshuis en de vijver in landschapsstijl een gaaf bewaarde ijskelder, bestaande uit een met koepelgewel..

Landgoed De Breul: brug

Driebergseweg 17
Zeist
BRUG. In aanzien tweebogige brug, die vermoedelijk uit het begin van deze eeuw dateert (mogelijk naar ontwerp van Springer), met aan weerszi..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)