Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Landgoed De Breul: brug in Zeist

Tuin Park Landgoed

Driebergseweg 17
3708JA Zeist
Utrecht

Bouwjaar: begin 20e eeuw
Architect: mogelijk Springer


Beschrijving van Landgoed De Breul: brug

BRUG. In aanzien tweebogige brug, die vermoedelijk uit het begin van deze eeuw dateert (mogelijk naar ontwerp van Springer), met aan weerszijde twee stenen balustrades, waarin in elk acht bogen zijn uitgespaard. De balustrades, die zijn opgebouwd uit onregelmatig gevormde stukken in wild metselverband gevoegde tuf- en kunststeen en basalt met rustica oppervlak, zijn gesteld op vlakke natuursteenplaten en worden afgedekt door rustica granietplaten. De uiteinden van de balustrades van de brug, waarvan de vorm op een antiek Romeins aquaduct is geinspireerd, zwenken enigszins uit. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 405948
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Landgoed De Breul: brug in Zeist

Landgoed De Breul: hekpijlers

Driebergseweg 17
Zeist
STENEN HEKPIJLERS. Twee bakstenen hekpijlers met blokmotief, staande aan de ingang van De Breul, even ten noordwesten van de zuidhoek van he..

Landgoed De Breul: hekpijlers

Driebergseweg 17
Zeist
STENEN HEKPIJLERS. Twee bakstenen hekpijlers met blokmotief aan de ingang van De Breul, in de westhoek van het park aan de Driebergseweg. I..

Landgoed De Breul: landhuis

Driebergseweg 17
Zeist
HOOFDGEBOUW. Ten dele onderkelderd huis op polyform grondplan, de op souterrain-niveau geplaatste ingang aan achterzijde (NO-zijde), met twe..

Landgoed De Breul: park

Driebergseweg 17
Zeist
HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG. De huidige historische tuin- en parkaanleg van De Breul dateert grotendeels uit het tweede of derde decenni..

Landgoed De Breul: ijskelder

Driebergseweg 17
Zeist
IJSKELDER. In een heuvel tussen het koetshuis en de vijver in landschapsstijl een gaaf bewaarde ijskelder, bestaande uit een met koepelgewel..

Kaart & Routeplanner


Foto's (4)