Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ampsen: buitenplaats in Lochem

Woonhuis

Bouwdijk 1
7241NH Lochem
Gelderland

Bouwjaar: ca. 1900


Beschrijving van Ampsen: buitenplaats

WONING aan de Bouwdijk in het verlengde van de as van de oprijlaan (op het kadastrale perceel Laren nr. A951), onder met grijze pannen gedekt zadeldak, met ornamentele voorgevelpartij, opgetrokken uit in decoratief verband geplaatste rode en gele baksteen, uit ca. 1900. Met name de voorgevel speelt in de historische aanleg een belangrijk rol als visueel eindpunt van de oprijlaan. De overige gevels van de woning zijn voor de historische aanleg feitelijk van ondergeschikte betekenis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 405770
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ampsen: buitenplaats in Lochem

Ampsen: kasteel

Laan Ampsen 8
Lochem
HOOFDGEBOUW. Huis van twee verdiepingen met hoog omlopend schilddak met schoorstenen op de nok, met twee vooruitspringende zijvleugels aan d..

Ampsen: historische tuin- en parkaanleg bestaat uit drie delen

Laan Ampsen 8
Lochem
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG bestaat uit drie delen:1. de classicistische rechthoekige aanleg van het voorplein, waarvan de 18e-eeuwse..

Ampsen: noordwestelijk bouwhuis

Laan Ampsen 8
Lochem
NOORDWESTELIJK BOUWHUIS. Langwerpig rechthoekig bakstenen bouwhuis onder een met grijze pannen gedekt schilddak, deels 18e- (en wellicht 17e..

Ampsen: rechtzijdig muurwerk

Laan Ampsen 8
Lochem
Rechtzijdig 18e- en 19e-eeuws MUURWERK rond de voormalige boomgaard en moestuin aan de noordwestzijde van het noordwestelijke bouwhuis, omlo..

Ampsen: houten tuinprieel

Laan Ampsen 8
Lochem
Ten zuidwesten van het huis tegen de gracht gelegen 19e-eeuws vijfzijdig HOUTEN TUINPRIEEL onder rieten kap, met de open driezijdige voorkan..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ampsen: buitenplaats in Lochem