Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ampsen: woning in rode baksteen in Lochem

Woonhuis

Laan Ampsen 17
7241NG Lochem
Gelderland

Bouwjaar: 1852


Beschrijving van Ampsen: woning in rode baksteen

19E-EEUWSE WONING in rode baksteen opgetrokken onder met grijze pannen gedekt zadeldak aan het begin van de oprijlaan (op het kadastrale perceel Laren nr. A1432). Aan de noordwestzijde van de overstekend dakschilden geprofileerde windveren en gevelmakelaar. Voorts vertonen de zijgevels een geprofileerde lijst langs de goten. Centraal aan de naar de oprijlaan gerichte voorgevel op beganegrond-niveau een gevelsteen met wapenschild met de wapens van Ampsen en van (Jacques Adriaan Christiaan) Van Nagell en het jaartal 1852. In de achterbouw kleine ruitvormige vensters. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 405761
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ampsen: woning in rode baksteen in Lochem

Beukenstein

Ampsenseweg 19
Lochem
Inleiding Het LANDHUIS met HEKPIJLERS en TUIN uit 1917, genaamd HUIZE BEUKENSTEIN', is gebouwd in opdracht van W. Dull in 1917 door de arch..

Ampsen: kasteel

Laan Ampsen 8
Lochem
HOOFDGEBOUW. Huis van twee verdiepingen met hoog omlopend schilddak met schoorstenen op de nok, met twee vooruitspringende zijvleugels aan d..

Ampsen: historische tuin- en parkaanleg bestaat uit drie delen

Laan Ampsen 8
Lochem
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG bestaat uit drie delen:1. de classicistische rechthoekige aanleg van het voorplein, waarvan de 18e-eeuwse..

Ampsen: noordwestelijk bouwhuis

Laan Ampsen 8
Lochem
NOORDWESTELIJK BOUWHUIS. Langwerpig rechthoekig bakstenen bouwhuis onder een met grijze pannen gedekt schilddak, deels 18e- (en wellicht 17e..

Ampsen: rechtzijdig muurwerk

Laan Ampsen 8
Lochem
Rechtzijdig 18e- en 19e-eeuws MUURWERK rond de voormalige boomgaard en moestuin aan de noordwestzijde van het noordwestelijke bouwhuis, omlo..

Kaart & Routeplanner

Route naar Ampsen: woning in rode baksteen in Lochem

Foto's (7)