Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Ampsen: zonnewijzer in Lochem

Tuin Park Landgoed

Laan Ampsen 8 A
7241NG Lochem
Gelderland

Bouwjaar: laatste kwart 18e eeuw


Beschrijving van Ampsen: zonnewijzer

Bolvormige stenen ZONNEWIJZER op zeszijdige stenen sokkel in Lodewijk XV-stijl uit de laatste kwart van de 18e eeuw met de wapens van Van Nagell en Ampsen en de initialen van Anne Willem Carel van Nagell en Anna Catharina du Tour. De zonnewijzer staat thans op het gazon ten zuidwesten van het zuidoostelijke bouwhuis opgesteld. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 405699
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Ampsen: zonnewijzer in Lochem

Ampsen: zuidoostelijk bouwhuis

Laan Ampsen 8A
Lochem
ZUIDOOSTELIJK BOUWHUIS. Langwerpig rechthoekig bakstenen bouwhuis onder met grijze pannen gedekt schilddak, deels uit de 18e (en wellicht 17..

Ampsen: balustrade, toegangshek en toegangsbrug aan het voorplein

Laan Ampsen 8A
Lochem
BALUSTRADE, TOEGANGSHEK EN TOEGANGSBRUG aan het voorplein uit ca. 1760, gebouwd in de tijd van Jan Herman Sigismund van Nagell. Het ensemble..

Ampsen: kasteel

Laan Ampsen 8
Lochem
HOOFDGEBOUW. Huis van twee verdiepingen met hoog omlopend schilddak met schoorstenen op de nok, met twee vooruitspringende zijvleugels aan d..

Ampsen: historische tuin- en parkaanleg bestaat uit drie delen

Laan Ampsen 8
Lochem
De HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG bestaat uit drie delen:1. de classicistische rechthoekige aanleg van het voorplein, waarvan de 18e-eeuwse..

Ampsen: noordwestelijk bouwhuis

Laan Ampsen 8
Lochem
NOORDWESTELIJK BOUWHUIS. Langwerpig rechthoekig bakstenen bouwhuis onder een met grijze pannen gedekt schilddak, deels 18e- (en wellicht 17e..

Kaart & Routeplanner