Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis onder zadeldak en met gepleisterde trapgevel, met toppilaster op kraagsteen met masker, en lelie-ankers in Zevenbergen

Woonhuis

Stationsstraat 1
4761BP Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: begin 17e eeuw 1600 begin 17e eeuw


Beschrijving van Huis onder zadeldak en met gepleisterde trapgevel, met toppilaster op kraagsteen met masker, en lelie-ankers

Huis onder zadeldak en met gepleisterde trapgevel, met toppilaster op kraagsteen met masker, en lelie-ankers. Begin 17e eeuw. In de V.L. vermeld als Stationsstraat A 6. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40446
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis onder zadeldak en met gepleisterde trapgevel, met toppilaster op kraagsteen met masker, en lelie-ankers in Zevenbergen

Dubbel woonhuis met tuinmuur en hek

Markt 1
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Op de hoek van de Markt en de Merodestraat gelegen dubbel WOONHUIS met TUINMUUR en HEK, gebouwd in 1897 in een stijl waarbij ele..

Sint-Catharinakerk

Markt 4
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
N.H. KERK. Gotische kerk, bestaande uit een driebeukig schip, een dwarspand, een rechtgesloten koor en aan de westzijde van het noorderdwars..

Huis met trapgevel van gele en rode baksteen, met zandstenen blokjes en dekstenen. Boven de vernieuwde pui bakstenen lijst met zandstenen kopje. Venst ..

Molenstraat 12
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
HUIS met trapgevel van gele en rode baksteen, met zandstenen blokjes en dekstenen. Boven de vernieuwde pui bakstenen lijst met zandstenen ko..

Herenhuis met toegangshek

Stationsstraat 26
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Achter de rooilijn van de Stationsstraat gelegen HERENHUIS met TOEGANGSHEK. Het rond 1905 gebouwde pand behoort stilistisch tot ..

Pand met gepleisterde klokgevel. Fraaie sierankers met uitgesmeed bladmotief. Boven de ramen van de verdieping sporen van ontlastingsbogen

Noordhaven 46
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Pand met gepleisterde klokgevel, 17e eeuws. Fraaie sierankers met uitgesmeed bladmotief. Boven de ramen van de verdieping sporen van ontlast..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)