Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde klokgevel. Fraaie sierankers met uitgesmeed bladmotief. Boven de ramen van de verdieping sporen van ontlastingsbogen in Zevenbergen

Woonhuis

Noordhaven 46
4761DB Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: 17e eeuw 1600 17e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde klokgevel. Fraaie sierankers met uitgesmeed bladmotief. Boven de ramen van de verdieping sporen van ontlastingsbogen

Pand met gepleisterde klokgevel, 17e eeuws. Fraaie sierankers met uitgesmeed bladmotief. Boven de ramen van de verdieping sporen van ontlastingsbogen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40444
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde klokgevel. Fraaie sierankers met uitgesmeed bladmotief. Boven de ramen van de verdieping sporen van ontlastingsbogen in Zevenbergen

Sint-Catharinakerk

Markt 4
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
N.H. KERK. Gotische kerk, bestaande uit een driebeukig schip, een dwarspand, een rechtgesloten koor en aan de westzijde van het noorderdwars..

Huis met trapgevel van gele en rode baksteen, met zandstenen blokjes en dekstenen. Boven de vernieuwde pui bakstenen lijst met zandstenen kopje. Venst ..

Molenstraat 12
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
HUIS met trapgevel van gele en rode baksteen, met zandstenen blokjes en dekstenen. Boven de vernieuwde pui bakstenen lijst met zandstenen ko..

Fleur

Lage Wipstraat 80
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Korenmolen met gemetselde conische romp, gedateerd 1841. Getoogde inrijpoort.

Dubbel woonhuis met tuinmuur en hek

Markt 1
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Inleiding. Op de hoek van de Markt en de Merodestraat gelegen dubbel WOONHUIS met TUINMUUR en HEK, gebouwd in 1897 in een stijl waarbij ele..

Huis onder zadeldak en met gepleisterde trapgevel, met toppilaster op kraagsteen met masker, en lelie-ankers

Stationsstraat 1
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Huis onder zadeldak en met gepleisterde trapgevel, met toppilaster op kraagsteen met masker, en lelie-ankers. Begin 17e eeuw. In de V.L. ver..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)