Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Constructief een geheel vormend pand, bestaande uit een gedeelte met een zadeldak welks nok evenwijdig aan de straat loopt en aan de ene zijde beëindigd wordt door een zij-topgevel, aan de andere zij .. in Zevenbergen

Woonhuis

Molenstraat 42
4761CL Zevenbergen (gemeente Moerdijk)
Noord Brabant

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw 1600 eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Constructief een geheel vormend pand, bestaande uit een gedeelte met een zadeldak welks nok evenwijdig aan de straat loopt en aan de ene zijde beëindigd wordt door een zij-topgevel, aan de andere zij ..

Constructief een geheel vormend pand, bestaande uit een gedeelte met een zadeldak welks nok evenwijdig aan de straat loopt en aan de ene zijde beëindigd wordt door een zij-topgevel, aan de andere zijde ingevat wordt door een zadeldak welks nok haaks op de straat ligt en aan die zijde afgesloten wordt door een trapgevel met zandstenen dekstukken en sierankers. Eerste helft 17e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40442
Laatste wijziging: 2014-10-02 18:33:51.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Constructief een geheel vormend pand, bestaande uit een gedeelte met een zadeldak welks nok evenwijdig aan de straat loopt en aan de ene zijde beëindigd wordt door een zij-topgevel, aan de andere zij .. in Zevenbergen

Constructief een geheel vormend pand, bestaande uit een gedeelte met een zadeldak welks nok evenwijdig aan de straat loopt en aan de ene zijde beëi ..

Molenstraat 40
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Constructief een geheel vormend pand, bestaande uit een gedeelte met een zadeldak welks nok evenwijdig aan de straat loopt en aan de ene zij..

Huis met trapgevel met zandstenen dekstukken en sierankers

Molenstraat 36
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Huis met trapgevel met zandstenen dekstukken en sierankers. Eerste helft 17e eeuw.

Poortje tussen de nrs 102 en 104; Zandstenen poortje met boog, imposten en geblokte pijlers. Gebeeldhouwd kopje in de sluitsteen van de boog

Noordhaven 102
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
Poortje tussen de nrs 102 en 104; vroeg 17e eeuws zandstenen poortje met boog, imposten en geblokte pijlers. Gebeeldhouwd kopje in de sluits..

Huis met trapgevel van gele en rode baksteen, met zandstenen blokjes en dekstenen. Boven de vernieuwde pui bakstenen lijst met zandstenen kopje. Venst ..

Molenstraat 12
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
HUIS met trapgevel van gele en rode baksteen, met zandstenen blokjes en dekstenen. Boven de vernieuwde pui bakstenen lijst met zandstenen ko..

Sint-Catharinakerk

Markt 4
Zevenbergen (Gemeente Moerdijk)
N.H. KERK. Gotische kerk, bestaande uit een driebeukig schip, een dwarspand, een rechtgesloten koor en aan de westzijde van het noorderdwars..

Kaart & Routeplanner