Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuisje in Zevenaar

Woonhuis

Weverstraat 11
6901AM Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: eerste helft 17e eeuw 1600 eerste helft 17e eeuw


Beschrijving van Dwarshuisje

Dwarshuisje (XVII A) op de hoek van de Wittenburgerstraat. Zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In de gepleisterde voorgevel jaartalankers: 17.. . In de vensters roedenverdeling XVIII en XIX A. Mooi pannen dak. Achter het woonhuis deel onder hoog pannen dak. Belangrijk voor de situatie van het Huis Zevenaar. Gebouw van eenvoudige doch harmonische architectuur en van oudheidkundige waarde. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40428
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuisje in Zevenaar

Huis Sevenaer: muur met entreepartij

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving MUUR MET ENTREEPARTIJ, bestaande een 18de-eeuwse hoge muur met poort langs de Wittenburgstraat (XVI), in het verlengde (in zu..

Huis Sevenaer: veeschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving VEESCHUUR, 1868; aan de Wittenburgstraat ten zuidwesten van het huis; grote bakstenen schuur op rechthoekige plattegrond; zad..

Huis Sevenaer: werkschuur

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving Het muurgedeelte ten noorden van de veeschuur wordt onderbroken door de houten achtergevel (verticale delen) van een WERKSCH..

Huis Sevenaer: koetshuis

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving KOETSHUIS, XIX, mogelijk ouder; direct ten noordwesten van het huis naast het voorplein; bakstenen gebouw op L-plattegrond; ..

Huis Sevenaer: sokkel

Wittenburgstraat 11
Zevenaar
Omschrijving SOKKEL, XVIII; op het terras aansluitend aan de ZW-zijde van het huis; waarschijnlijk bedoeld voor zonnewijzer; L.XIV-L.XV-ov..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)