Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Herenhuis bestaande uit twee gedeelten in Zevenaar

Woonhuis

Kerkstraat 24
6901AC Zevenaar
Gelderland

Bouwjaar: tweede kwart 17e eeuw


Beschrijving van Herenhuis bestaande uit twee gedeelten

Herenhuis (XVIIb) bestaande uit twee gedeelten. Aan de straat een rechthoekig voorhuis van vijf vensterassen, alleen beganegrond met schilddak, waarin dakkapel met waaierzwikken. Kroonlijst met consoles. Schuiframen. Hierachter een gepleisterd hoger gedeelte van parterre met verdieping. Kroonlijst met consoles als bij het voorhuis; Empiredeurpartij en schuiframen. Onder dit gedeelte tongewelfde, laat-middeleeuwse kelders. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40420
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Herenhuis bestaande uit twee gedeelten in Zevenaar

Houten duiventoren met smeedijzeren hek

Kerkstraat 24
Zevenaar
Omschrijving Houten DUIVENTOREN met smeedijzeren HEK uit het laatste kwart van de 19de eeuw. De vrijstaande toren heeft een onderbouw voor ..

Koetshuis met tuinhek

Kerkstraat 24
Zevenaar
Omschrijving Gedeeltelijk onderkelderd KOETSHUIS van één bouwlaag en zolder op rechthoekig grondplan. Het zadeldak is gedekt met gesmoord..

Herenhuis met omlopend schilddak

Kerkstraat 28
Zevenaar
Herenhuis (midden XIX) met omlopend schilddak. Hoeklisenen; ramen uit de bouwtijd; in de rechter gevel deur met omlijsting.

"Huis Rijck"

Kerkstraat 29
Zevenaar
"Huis Rijck". Op de hoek van het Stationsplein gelegen in oorsprong laat-middeleeuws huis, waarvan zadeldak en zijtopgevels in XIX zijn gewi..

R.K. Kerk, St. Andreas

Markt 2
Zevenaar
R.K. Kerk, St. Andreas. Driebeukige pseudobasiliek; de westelijke vier traveeën XV B (?), vergroot met een neogotische koorpartij in 1870 e..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)