Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Vrijstaand pand in Zeist

Woonhuis

Karpervijver 9
3703CJ Zeist
Utrecht

Bouwjaar: 19e eeuw


Beschrijving van Vrijstaand pand

Vrijstaand PAND, dat in zijn bouwwijze geheel aansluit bij de 18e en 19e eeuwse traditie. In de lijstgevel van het verdiepingloze dwarshuis blijft het accent op de in het midden geplaatste voordeur, die van een omlijsting met consoles is voorzien. Strekken boven de met luiken behangen zesruitsschuiframen. Kap uit latere periode. (zgn. gebroken kap). XIX, (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40382
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Vrijstaand pand in Zeist

Reeks woninkjes

Karpervijver 11
Zeist
Reeks van aaneengebouwde, verdiepingloze, eenvoudige WONINKJES, van een landelijke pretentieloze architectuur, die zich uitstekend voegt in ..

Vrijstaand pand van een rustige, landelijke bouwwijze

Karpervijver 7
Zeist
Vrijstaand PAND van een rustige, landelijke bouwwijze. De symmetrische lijstgevel van het verdiepingloze dwarshuis geheel volgens de traditi..

Vrijstaand fors pand met lijstgevel en zadeldak

Karpervijver 5
Zeist
Vrijstaand fors PAND met lijstgevel en zadeldak. Voordeur omlijst en met bovenlicht. Strekken boven de zesruits en vierruits schuiframen. De..

Pand zonder verdieping breed pand, met bepleisterde lijstgevel gekeerd naar de weg

Karpervijver 3
Zeist
Verdiepingloos breed PAND, met bepleisterde lijstgevel gekeerd naar de weg. Voordeur omlijst en met bovenlicht. De met luiken behangen schui..

Pand met vooruitspringende lijstgevel

Broederplein 33
Zeist
PAND met vooruitspringende lijstgevel; in tegenstelling met tegenhanger nr 21 nog met een lage verdieping verhoogd, versierde middenpartij.

Kaart & Routeplanner


Foto's (3)