Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Blikkenburg: Koetshuis in Zeist

Kasteel Buitenplaats

Blikkenburgerlaan 4
3703CV Zeist
Utrecht

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Blikkenburg: Koetshuis

In oorsprong uit het midden van de 19e eeuw daterende KOETSHUIS onder omlopend pannen schilddak, opgetrokken in een neo-classicistische trant; de voorgevel gepleisterd en voorzien van twee dubbele inrijdeuren met omlijsting en geprofileerde kroonlijst in het midden en twee vensters met luiken te weerszijden; op de hoeken gebosseerde lisenen en afgesloten met een geprofileerde kroonlijst. De overige gevels in schoon metselwerk, de rechterzijgevel voorzien van twee vensters met luiken - rechts onderkelderd - en de ingang in het midden. Achter uitgebreid met een gedeelte waarvan de nokrichting haaks staat op het hoofdgedeelte, en voorts voorzien van halfronde gietijzeren stalvensters. Karakteristiek koetshuis bij de v.m. ridderhofstad Blikkenburg. Koetshuis van eenvoudig doch harmonische architectuur, van belang als onderdeel van de v.m. ridderhofstad Blikkenburg. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40345
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Wikipedia artikel

Dit artikel is volledig afkomstig van Wikipedia en valt onder de CC BY-SA licentie

Monumenten in de buurt van Blikkenburg: Koetshuis in Zeist

kasteel buitenplaats

Blikkenburgerlaan 4
Zeist
Omschrijving onderdeel 1: HOOFDGEBOUW (Blikkenburg). Huis en park op Blikkenburg zijn omstreeks 1850 in samenhang tot stand gekomen, be..

tuin park landgoed

Blikkenburgerlaan 4
Zeist
Omschrijving onderdeel 2: HISTORISCHE TUIN- EN PARKAANLEG behorende tot de historische buitenplaats Blikkenburg. Kleinschalige tuin- en pa..

kasteel buitenplaats

Blikkenburgerlaan 4A
Zeist
Omschrijving onderdeel 3: KOETSHUIS behorende tot de historische buitenplaats Blikkenburg. Ten zuidoosten van het hoofdgebouw ligt een koet..

tuin park landgoed

Blikkenburgerlaan 4A
Zeist
Omschrijving onderdeel 4: TOEGANGSHEK behorende tot de historische buitenplaats Blikkenburg. Ten westen van het hoofdgebouw wordt aan de Bl..

Blikkenburg: Boerderij onder pannen wolfdak

Blikkenburgerlaan 2B
Zeist
BOERDERIJ uit het begin van de 19e eeuw onder pannen wolfdak. De voorgevel heeft vlechtingen en vensters met twaalfruitsschuiframen en luike..

Kaart & Routeplanner