Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pandje, een geheel uitmakende met het aantrekkelijke complex van de beide sluizen te Schardam. Een voorgedeelte en een aansluitend lager achtergedeelte, beide gedekt door zadeldaken en met houten zij- .. in Schardam

Woonhuis

Schardam 21
1476NB Schardam (gemeente Zeevang)
Noord Holland


Beschrijving van Pandje, een geheel uitmakende met het aantrekkelijke complex van de beide sluizen te Schardam. Een voorgedeelte en een aansluitend lager achtergedeelte, beide gedekt door zadeldaken en met houten zij- ..

Pandje, een geheel uitmakende met het aantrekkelijke complex van de beide sluizen te Schardam. Een voorgedeelte en een aansluitend lager achtergedeelte, beide gedekt door zadeldaken en met houten zij- en achterwanden. Een in het begin van deze eeuw vernieuwde bakstenen voorgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40337
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pandje, een geheel uitmakende met het aantrekkelijke complex van de beide sluizen te Schardam. Een voorgedeelte en een aansluitend lager achtergedeelte, beide gedekt door zadeldaken en met houten zij- .. in Schardam

Banpaal in Schardam van Hoorn

Schardam 21
Schardam (Gemeente Zeevang)
Een hardstenen banpaal met opschrift 1761 en bekroond door de Eenhoorn met het wapen van Hoorn.

Noorder- en Zuidersluis

Schardam 21
Schardam (Gemeente Zeevang)
Complex van twee sluizen, waarvan de zuidelijke in 1592 gereed kwam en drie stenen heeft, een met Anno, een met 1783 en een met inscriptie. ..

Hervormde Kerk

Schardam 27
Schardam (Gemeente Zeevang)
Hervormde Kerk. Klein eenschepig gebouw met vijfzijdige sluiting, waarschijnlijk daterend uit 1662; westmuur vernieuwd in machinale steen na..

Toren der Hervormde Kerk

Schardam 27
Schardam (Gemeente Zeevang)
TOREN der Herv.Kerk. Klokketorentje boven het westelijk wolfeind van de kap. In dakruiter klok van Geert van Wou, 1497, diam. 71,1 cm. Mecha..

Hornsluis

Schardam 32
Schardam (Gemeente Zeevang)
Beemster- of Hornsluis. In 1735 voltooid; loost het polderwater uit Schermer en Beemster. Cartouche met het door lofwerk omgeven wapen van d..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)