Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Bakstenen huis met schilddak. Ingang met bovenlicht tussen pilasters in het midden van de voorgevel. Daarboven een dakkapel met gesneden vleugelstukken en een gebogen bekroning in Oosthuizen

Woonhuis

Raadhuisstraat 42
1474HJ Oosthuizen (gemeente Zeevang)
Noord Holland

Bouwjaar: derde kwart 18e eeuw 1750 derde kwart 18e eeuw


Beschrijving van Bakstenen huis met schilddak. Ingang met bovenlicht tussen pilasters in het midden van de voorgevel. Daarboven een dakkapel met gesneden vleugelstukken en een gebogen bekroning

Bakstenen huis met schilddak. Ingang met bovenlicht tussen pilasters in het midden van de voorgevel. Daarboven een dakkapel met gesneden vleugelstukken en een gebogen bekroning, XVIIIc. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40333
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Bakstenen huis met schilddak. Ingang met bovenlicht tussen pilasters in het midden van de voorgevel. Daarboven een dakkapel met gesneden vleugelstukken en een gebogen bekroning in Oosthuizen

Houten huis met aan de straat een puntgevel met fronton boven een bakstenen pui

Raadhuisstraat 55
Oosthuizen (Gemeente Zeevang)
Houten huis met aan de straat een puntgevel met fronton boven een bakstenen pui, XVIII.

Bakstenen huis met schilddak. Gesneden Lodewijk XV-DEUR en snijraam tussen geblokte pilasters in het midden van de voorgevel. Daarboven een dakkapel m ..

Raadhuisstraat 29
Oosthuizen (Gemeente Zeevang)
Bakstenen huis met schilddak. Gesneden Lodewijk XV-DEUR en snijraam tussen geblokte pilasters in het midden van de voorgevel. Daarboven een ..

Hervormde Kerk bekend als de Grote of Sint-Nicolaaskerk

Raadhuisstraat 61
Oosthuizen (Gemeente Zeevang)
Herv. Kerk. Laatgotische kruiskerk met vijfzijdig gesloten koor en een open achtzijdig torentje op de kruising, 1511-1518. Middel- eeuwse al..

Houten huis, op zij voorzien van een tweemaal overgekraagde topgevel met uitgeschulpte windveren. Aan de straat twee topgevels met uitgeschulpte windv ..

Westeinde 3
Oosthuizen (Gemeente Zeevang)
Houten huis, op zij voorzien van een tweemaal overgekraagde topgevel met uitgeschulpte windveren. Aan de straat twee topgevels met uitgeschu..

Kaaspakhuis met aan de voorzijde overkragende verdieping en een overkragende topgevel met uitgeschulpte windveren

Westeinde 7
Oosthuizen (Gemeente Zeevang)
Kaaspakhuis met aan de voorzijde overkragende verdieping en een overkragende topgevel met uitgeschulpte windveren, XVIII.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)