Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel een houten geveltop; boven de rechterzijgevel eveneens een .. in Beets

Boerderij

Beets 86
1475JG Beets (gemeente Zeevang)
Noord Holland

Bouwjaar: 1847 (jaartal)


Beschrijving van Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel een houten geveltop; boven de rechterzijgevel eveneens een ..

Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel een houten geveltop; boven de rechterzijgevel eveneens een houten top. In het bovenlicht van de voordeur het jaartal 1847. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40327
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel een houten geveltop; boven de rechterzijgevel eveneens een .. in Beets

Hervormde Kerk. Eenschepige kruiskerk, bestaande uit een schip van drie traveeën

Beets 51
Beets (Gemeente Zeevang)
Hervormde Kerk. Eenschepige kruiskerk, bestaande uit een schip van drie traveeën XV A, een ondiep dwarspand en een drie traveeen diep, drie..

Toren van de Hervormde Kerk. Torentje op het westelijk uiteinde van het dak

Beets 51
Beets (Gemeente Zeevang)
Toren der Herv. Kerk. Torentje op het westelijk uiteinde van het dak; wellicht nog middeleeuws. Klokkenstoel met klok van François en Piete..

Houten schuur

Noorddijk 21
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding De 19de-eeuwse houten SCHUUR bij het polderhuis is het meest noordelijke onderdeel van het polderhuiscomplex en heeft de noklijn ..

Voormalige dienstwoning

Noorddijk 22
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Voormalige DIENSTWONING bij het polderhuis van de Beemsterpolder, gesitueerd tussen het aangebouwde polderhuis ter linkerzijde e..

Polderhuis

Noorddijk 23
Noordbeemster (Gemeente Beemster)
Inleiding Voormalig POLDERHUIS, gesitueerd op de kop (Z) van het complex en voorzien van een dakterras vanwaar men onder meer een overzicht..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)