Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Stolphoeve met houten wanden op bakstenen plint. Houten geveltop links boven de voorgevel. Vensters met roedenverdeling in Beets

Boerderij

Beets 15
1475JB Beets (gemeente Zeevang)
Noord Holland

Bouwjaar: 18e eeuw 1700 18e eeuw


Beschrijving van Stolphoeve met houten wanden op bakstenen plint. Houten geveltop links boven de voorgevel. Vensters met roedenverdeling

Stolphoeve met houten wanden op bakstenen plint. Houten geveltop links boven de voorgevel. Vensters met roedenverdeling XVIII. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40324
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Stolphoeve met houten wanden op bakstenen plint. Houten geveltop links boven de voorgevel. Vensters met roedenverdeling in Beets

Hervormde Kerk. Eenschepige kruiskerk, bestaande uit een schip van drie traveeën

Beets 51
Beets (Gemeente Zeevang)
Hervormde Kerk. Eenschepige kruiskerk, bestaande uit een schip van drie traveeën XV A, een ondiep dwarspand en een drie traveeen diep, drie..

Toren van de Hervormde Kerk. Torentje op het westelijk uiteinde van het dak

Beets 51
Beets (Gemeente Zeevang)
Toren der Herv. Kerk. Torentje op het westelijk uiteinde van het dak; wellicht nog middeleeuws. Klokkenstoel met klok van François en Piete..

Tegen dijk aan de noordzijde van de dorpsweg gelegen stolpboerderij

Dorpsweg 67
Oudendijk (Gemeente Koggenland)
Inleiding Tegen dijk aan de noordzijde van de Dorpsweg gelegen STOLPBOERDERIJ, gebouwd in 1878 in eclectische trant. De boerderij wordt van..

Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel een houte ..

Beets 86
Beets (Gemeente Zeevang)
Forse stolphoeve, fraai gelegen in een bocht van de weg. Hoge, met geglazuurde pannen gedekte kap; boven de symmetrisch ingedeelde voorgevel..

Hervormde kerk

Dorpsweg 24
Oudendijk (Gemeente Koggenland)
Hervormde Kerk. Eenbeukig kerkje met vijfzijdige sluiting en een dakruiter aan de westzijde, gebouwd in 1648 ter vervanging van een 15e eeuw..

Kaart & Routeplanner


Foto's (6)