Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalig schoolgebouw. Rechthoekig pand met getoogde vensters en langgerekt pannen schilddak. Geprofileerde, bakstenen waterlijst onder de dakvoet. Aan de westzijde later verlengd in Zeeland

Gebouw

Kerkstraat 55
5411EA Zeeland (gemeente Landerd)
Noord Brabant

Bouwjaar: 1843


Beschrijving van Voormalig schoolgebouw. Rechthoekig pand met getoogde vensters en langgerekt pannen schilddak. Geprofileerde, bakstenen waterlijst onder de dakvoet. Aan de westzijde later verlengd

Voormalig schoolgebouw, daterend uit 1843. Rechthoekig pand met getoogde vensters en langgerekt pannen schilddak. Geprofileerde, bakstenen waterlijst onder de dakvoet. Aan de westzijde later verlengd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40317
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalig schoolgebouw. Rechthoekig pand met getoogde vensters en langgerekt pannen schilddak. Geprofileerde, bakstenen waterlijst onder de dakvoet. Aan de westzijde later verlengd in Zeeland

Heilige Jacobus de Meerdere

Kerkstraat 51
Zeeland (Gemeente Landerd)
Inleiding De R.K. PASTORIE van de parochie H. Jacobus de Meerdere staat aaan de westelijke zijde van de Kerkstraat, ten zuiden van de R.K. ..

Heilige Jacobus de Meerdere

Kerkstraat 51
Zeeland (Gemeente Landerd)
Inleiding. Aan de westelijke zijde van de Kerkstraat te Zeeland staat centraal in het dorp het R.K. KERKGEBOUW van de Heilige Jacobus de Me..

Heilige Jacobus de Meerdere

Kerkstraat 51
Zeeland (Gemeente Landerd)
Inleiding Aan de westelijke zijde van de R.K. kerk van de Heilige Jacobus de Meerdere ligt het overigens niet beschermde kerkhof van de par..

De Dageraad

Molenstraat 2
Zeeland (Gemeente Landerd)
Molen. Ronde stenen beltkorenmolen uit 1874.

Boerderij op T-vormige plattegrond, onder rieten wolfdaken. In de woning ramen met kleine roedenverdeling en met luiken

Kerkstraat 108
Zeeland (Gemeente Landerd)
Boerderij op T-vormige plattegrond, onder rieten wolfdaken. In de woning ramen met kleine roedenverdeling en met luiken. 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)