Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Hoekpand met breed voorhuis onder een dak met de schuur en dwarsbouw onder zelfstandig zadeldak. Voormalige stelmakerij. in Zeerijp

Woonhuis

Borgweg 38
9914PG Zeerijp (gemeente Loppersum)
Groningen

Bouwjaar: verm. 1800-1850 1850 verm. 1800-1850


Beschrijving van Hoekpand met breed voorhuis onder een dak met de schuur en dwarsbouw onder zelfstandig zadeldak. Voormalige stelmakerij.

Hoekpand bestaande uit breed voorhuis onder een dak met de schuur; dakschild boven de voorgevel. Dwarsbouw onder zelfstandig zadeldak met voorschild. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40309
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Hoekpand met breed voorhuis onder een dak met de schuur en dwarsbouw onder zelfstandig zadeldak. Voormalige stelmakerij. in Zeerijp

Doopsgezinde kosterij

Borgweg 34
Zeerijp (Gemeente Loppersum)
Woning met schuur in het verlengde van het zadeldak van de woning. Dakschild boven de voorgevel; zesruitsvensters. Goot op kleine klossen.

Duikerpaal (Dr.)

Molenweg 2
Zeerijp (Gemeente Loppersum)
Inleiding AFSTANDSPAAL (hectometerpaal) staand op de hoek van de Molen- en de Borgweg op het trottoir. Het paaltje is zo langzamerhand het ..

De Leeuw

Borgweg 59
Zeerijp (Gemeente Loppersum)
Achtkante bovenkruier met stelling in 1865 gebouwd ter plaatse van een standaardmolen uit 1662.

Molenhuis

Molenweg 4
Zeerijp (Gemeente Loppersum)
Pand zonder verdieping, derde kwart van de 19e eeuw. Het woonhuis heeft een omlopende houten kroonlijst en een pannen schilddak met hoekscho..

Hervormde pastorie

Borgweg 10
Zeerijp (Gemeente Loppersum)
Herv.Pastorie. Blokvormig pand met verdieping onder schilddak met hoekschoorstenen. Omlijste smalle ingang; zesruitsvensters. Omgaande gootl..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)