Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis dat in het derde kwart der 19e eeuw een gepleisterde lijstgevel met vijf consoles onder de kroonlijst verkreeg in Zaltbommel

Woonhuis

Waterstraat 44
5301AK Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 16e of 17e eeuw


Beschrijving van Huis dat in het derde kwart der 19e eeuw een gepleisterde lijstgevel met vijf consoles onder de kroonlijst verkreeg

Huis uit de 16e of 17e eeuw, dat in het derde kwart der 19e eeuw een gepleisterde lijstgevel met vijf consoles onder de kroonlijst verkreeg. Stoep met hardstenen palen, waartussen kettingen. Achterhuis, parallel aan de straatas, gedekt door een zadeldak. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40279
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis dat in het derde kwart der 19e eeuw een gepleisterde lijstgevel met vijf consoles onder de kroonlijst verkreeg in Zaltbommel

Pand, bestaande uit twee samengetrokken laat-middeleeuwse huizen, die aan de voorzijde in de eerste helft 19e eeuw een doorgaande kroonlijst verkregen ..

Waterstraat 38
Zaltbommel
PAND, bestaande uit twee samengetrokken laat-middeleeuwse huizen, die aan de voorzijde in de eerste helft 19e eeuw een doorgaande kroonlijst..

Pand met twee verdiepingen en zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd en aan de achterzijde aansluit tegen een tot puntgevel gewijzigde trapgevel ..

Waterstraat 36
Zaltbommel
Pand uit de vroege 17e eeuw met twee verdiepingen en zadeldak, dat aan de voorzijde is afgewolfd en aan de achterzijde aansluit tegen een to..

Twee huizen, gebouwd tegen de stadsmuur ten oosten van de waterpoort

Waterstraat 46
Zaltbommel
Twee huizen, gebouwd tegen de stadsmuur ten oosten van de Waterpoort. Het westelijke huis heeft een schilddak, dat aan de zijde der Waterstr..

Waterpoort

Waterpoort a/d Waterstraat
Zaltbommel
Een spitsbogige poortdoorgang, bekent als de Waterpoort, 14e eeuw. Poort gerestaureerd in 1942-1943.

Pand met hoog schilddak en gepleisterde voorgevel

Waterstraat 35
Zaltbommel
Pand uit de 16e of 17e eeuw met hoog schilddak en gepleisterde voorgevel. Hardstenen stoeppaal.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)