Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Achter de Waag een pakhuis met verdieping en schilddak, waarop aan de zuidzijde een windwijzer. Getoogde poort, waarboven getoogd hijsvenster en dakvenster met fronton en hijsbalk in Zaltbommel

Gebouw

Oliestraat 3
5301BA Zaltbommel
Gelderland


Beschrijving van Achter de Waag een pakhuis met verdieping en schilddak, waarop aan de zuidzijde een windwijzer. Getoogde poort, waarboven getoogd hijsvenster en dakvenster met fronton en hijsbalk

Achter de Waag een pakhuis met verdieping en schilddak, waarop aan de zuidzijde een windwijzer. Getoogde poort, waarboven getoogd hijsvenster en dakvenster met fronton en hijsbalk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40250
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Achter de Waag een pakhuis met verdieping en schilddak, waarop aan de zuidzijde een windwijzer. Getoogde poort, waarboven getoogd hijsvenster en dakvenster met fronton en hijsbalk in Zaltbommel

Waag

Oliestraat 1
Zaltbommel
WAAG. Smal, rechthoekig bakstenen gebouw met verdieping en schilddak, ontworpen door C. van Leeuwen en gebouwd van 1796 tot 1798. De voorge..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Markt 13
Zaltbommel
Pand met gepleisterde lijstgevel, 19e eeuw.

Pand met gepleisterde lijstgevel

Markt 9
Zaltbommel
Pand met gepleisterde lijstgevel, waarvan de benedenverdieping dateert uit het midden der 19e eeuw, en de bovenverdieping uit de eerste helf..

Pand met verdieping en hoog schilddak

Gamerschestraat 1
Zaltbommel
Een 16e of 17e eeuws pand met verdieping en hoog schilddak op de hoek van de Oliestraat. De gepleisterde voorgevel heeft een rechte kroonlij..

Pand met gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconsoles en een gebeeldhouwde ge ..

Gamerschestraat 3
Zaltbommel
Pand met vroeg 17e eeuwse gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconso..

Kaart & Routeplanner