Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand van begane-grond met zolderverdieping en zadeldak tussen puntgevels, 16e-17e eeuw in Zaltbommel

Woonhuis

Oenselsestraat 32
5301EP Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 16e-17e eeuw


Beschrijving van Pand van begane-grond met zolderverdieping en zadeldak tussen puntgevels, 16e-17e eeuw

Pand van begane-grond met zolderverdieping en zadeldak tussen puntgevels, 16e-17e eeuw. De voorgevel heeft boven het zoldervenster een ontlastingsboog, een toppilaster, vijf sierankers en in de begane-grond twee vensters met 15-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40244
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand van begane-grond met zolderverdieping en zadeldak tussen puntgevels, 16e-17e eeuw in Zaltbommel

Pand op de hoek van de maasstraat met twee verdiepingen en een schilddak, dat achter wordt afgesloten door een puntgevel

Oenselsestraat 17
Zaltbommel
Pand op de hoek van de Maasstraat met twee verdiepingen en een schilddak, dat achter wordt afgesloten door een puntgevel. De voorgevel, waar..

't Zevengestar

Maasstraat 26
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. In de gepleisterde gevel een gevelsteen "'t Zevengestar" met rolwerkcartouche, be..

Pand onder zadeldak

Kerkplein 17
Zaltbommel
Een 16e eeuws pand, bestaande uit een westelijke vleugel van begane-grond, evenwijdig aan het Kerkplein, onder zadeldak, dat links aansluit ..

Pand van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels

Kerkplein 19
Zaltbommel
Pand van begane-grond met hoog zadeldak tussen puntgevels, 16e eeuw. In de gepleisterde en van een kroonlijst voorziene voorgevel vensters m..

Pand, met hoge kap, die aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel

Heilige Geeststraat 23
Zaltbommel
Pand, vermoedelijk 17e eeuws, met hoge kap, die aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Aan de voorzijde een eenvoudige, gepleister..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)