Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de maasstraat met twee verdiepingen en een schilddak, dat achter wordt afgesloten door een puntgevel in Zaltbommel

Woonhuis

Oenselsestraat 17
5301EN Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: begin 17e eeuw 1600 begin 17e eeuw


Beschrijving van Pand op de hoek van de maasstraat met twee verdiepingen en een schilddak, dat achter wordt afgesloten door een puntgevel

Pand op de hoek van de Maasstraat met twee verdiepingen en een schilddak, dat achter wordt afgesloten door een puntgevel. De voorgevel, waarvan de trapvormige bekroning in de 19e eeuw is afgebroken en vervangen door een houten kroonlijst dateert uit het begin der 17e eeuw, wordt verlevendigd door natuurstenen banden en bezit boven de vensters in de verdiepingen geprofileerde ontlastingsbogen, die bij de eerste verdieping op maskerconsoles rusten. Tussen de twee bovenverdiepingen een gebeeldhouwd vrouwenkopje. Zes sierankers. De onderpui dateert uit met midden der 19e eeuw. Vensters met 25- en 16-ruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40243
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de maasstraat met twee verdiepingen en een schilddak, dat achter wordt afgesloten door een puntgevel in Zaltbommel

't Zevengestar

Maasstraat 26
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de straat. In de gepleisterde gevel een gevelsteen "'t Zevengestar" met rolwerkcartouche, be..

Pand van begane-grond met zolderverdieping en zadeldak tussen puntgevels, 16e-17e eeuw

Oenselsestraat 32
Zaltbommel
Pand van begane-grond met zolderverdieping en zadeldak tussen puntgevels, 16e-17e eeuw. De voorgevel heeft boven het zoldervenster een ontla..

Pand, met hoge kap, die aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel

Heilige Geeststraat 23
Zaltbommel
Pand, vermoedelijk 17e eeuws, met hoge kap, die aan de achterzijde aansluit tegen een puntgevel. Aan de voorzijde een eenvoudige, gepleister..

Pand onder zadeldak

Kerkplein 17
Zaltbommel
Een 16e eeuws pand, bestaande uit een westelijke vleugel van begane-grond, evenwijdig aan het Kerkplein, onder zadeldak, dat links aansluit ..

Pand met schilddak en eenvoudige, gepleisterde lijstgevel

Kerkstraat 35
Zaltbommel
Pand met schilddak en eenvoudige, gepleisterde lijstgevel, 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (5)