Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Het Vergulde Varken in Zaltbommel

Woonhuis

Markt 4
5301AL Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Het Vergulde Varken

Pand met twee verdiepingen en zadeldak, evenwijdig aan de Markt, tussen trapgevels, waarvan de oostelijke deel uitmaakt van het pand Markt 2. Het laat-middeleeuwse huis heeft een in het begin der 20e eeuw gemoderniseerde en gepleisterde voorgevel. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40227
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Het Vergulde Varken in Zaltbommel

't Wapen van Gelderland

Markt 2
Zaltbommel
Op de hoek van de Waterstraat gelegen, laat-gotisch woonhuis van twee verdiepingen met hoog zadeldak, dat aan voor- en achterzijde wordt afg..

De Blauwe Fles

Markt 6
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak, evenwijdig aan de Markt. De gepleisterde gevel is afgedekt door een houten kroonlijst en heeft in de verdie..

Pand met verdieping en hoog schilddak, waarin dakvenster met hoofdgestel

Markt 10
Zaltbommel
Pand met verdieping en hoog schilddak, waarin dakvenster met hoofdgestel. De gevel is vernieuwd in quasi-18e eeuwse stijl in 1925. Links een..

Stadhuis

Markt 12
Zaltbommel
Stadhuis. Rechthoekig, bakstenen gebouw, opgetrokken tussen 1760 en 1763 naar ontwerp van Anthony Viervant te Arnhem, bestaande uit een sout..

Voormalige Stadsapotheek

Markt 3
Zaltbommel
Voormalige Stadsapotheek. Pand met slanke trapgevel uit het midden der 16e eeuw. De eerste verdieping en de eerste zolderverdieping worden i..

Kaart & Routeplanner