Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde lijstgevel in Zaltbommel

Woonhuis

Markt 9
5301AL Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde lijstgevel

Pand met gepleisterde lijstgevel, waarvan de benedenverdieping dateert uit het midden der 19e eeuw, en de bovenverdieping uit de eerste helft der 19e eeuw. Deuromlijsting ver verdiepte pilasters, gesneden rozetten en consoles, authentieke deur met stervormige knop, gesneden bovenlicht. Vensters met hardstenen dorpels; in de beganegrondvensters vijftienruits-, in de verdiepingsvensters zes- en vier- ruitsschuiframen. Hardstenen stoeppalen met hekken. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40224
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde lijstgevel in Zaltbommel

Pand met gepleisterde lijstgevel

Markt 13
Zaltbommel
Pand met gepleisterde lijstgevel, 19e eeuw.

Voormalige Stadsapotheek

Markt 3
Zaltbommel
Voormalige Stadsapotheek. Pand met slanke trapgevel uit het midden der 16e eeuw. De eerste verdieping en de eerste zolderverdieping worden i..

Waag

Oliestraat 1
Zaltbommel
WAAG. Smal, rechthoekig bakstenen gebouw met verdieping en schilddak, ontworpen door C. van Leeuwen en gebouwd van 1796 tot 1798. De voorge..

Pand op de hoek van de boschstraat

Markt 1
Zaltbommel
Pand uit de 16e of 17e eeuw op de hoek van de Boschstraat. Verdieping met hoog schilddak, aan de achterzijde tegen puntgevel met rookkanaal ..

Achter de Waag een pakhuis met verdieping en schilddak, waarop aan de zuidzijde een windwijzer. Getoogde poort, waarboven getoogd hijsvenster en dakve ..

Oliestraat 3
Zaltbommel
Achter de Waag een pakhuis met verdieping en schilddak, waarop aan de zuidzijde een windwijzer. Getoogde poort, waarboven getoogd hijsvenste..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)