Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Voormalige Stadsapotheek in Zaltbommel

Gebouw

Markt 3
5301AL Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: midden 16e eeuw


Beschrijving van Voormalige Stadsapotheek

Voormalige Stadsapotheek. Pand met slanke trapgevel uit het midden der 16e eeuw. De eerste verdieping en de eerste zolderverdieping worden in beslag genomen door een grote, geprofileerde nis, afgesloten door drie segmentbogen, in de buitenste waarvan gebeeldhouwde koppen en profiel. Boven de boognissen der verdiepingsvensters, die samenkomen op een geschubde muurzuil met geprofileerd basement, twee medaillons met koppen. Top met voluutvormige vleugelstukken en gebogen fronton, blijkens jaartal uit 1664. Goede winkelpui uit het derde kwart der 19e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40223
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Voormalige Stadsapotheek in Zaltbommel

Pand op de hoek van de boschstraat

Markt 1
Zaltbommel
Pand uit de 16e of 17e eeuw op de hoek van de Boschstraat. Verdieping met hoog schilddak, aan de achterzijde tegen puntgevel met rookkanaal ..

Pand met verdieping en dwars zadeldak. Gepleisterde voorgevel met in de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen

Boschstraat 2
Zaltbommel
Pand met verdieping en dwars zadeldak, 16e of 17e eeuw. Gepleisterde voorgevel met in de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen.

Pand met eenvoudige lijstgevel. In de verdiepingsvensters schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Kroonlijst met in het fries verdiepte velden

Boschstraat 4
Zaltbommel
Pand met eenvoudige lijstgevel uit het derde kwart der 19e eeuw. In de verdiepingsvensters schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Kroonli..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Markt 9
Zaltbommel
Pand met gepleisterde lijstgevel, waarvan de benedenverdieping dateert uit het midden der 19e eeuw, en de bovenverdieping uit de eerste helf..

Pand met gepleisterde trapgevel

Boschstraat 10
Zaltbommel
PAND met gepleisterde trapgevel uit het midden van de 16e eeuw. De vensters zijn gevat binnen nissen met ontlastingsbogen, waarvan die in de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)