Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op de hoek van de boschstraat in Zaltbommel

Woonhuis

Markt 1
5301AL Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 16e of 17e eeuw


Beschrijving van Pand op de hoek van de boschstraat

Pand uit de 16e of 17e eeuw op de hoek van de Boschstraat. Verdieping met hoog schilddak, aan de achterzijde tegen puntgevel met rookkanaal in de as. Tegen de gepleisterde zijgevel een pothuis. De eveneens gepleisterde voorgevel heeft vensters binnen boognissen, een 19e eeuwse kroonlijst en een verdienstelijke winkelpui, uit het derde kwart der 19e eeuw. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40222
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op de hoek van de boschstraat in Zaltbommel

Voormalige Stadsapotheek

Markt 3
Zaltbommel
Voormalige Stadsapotheek. Pand met slanke trapgevel uit het midden der 16e eeuw. De eerste verdieping en de eerste zolderverdieping worden i..

Pand met verdieping en dwars zadeldak. Gepleisterde voorgevel met in de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen

Boschstraat 2
Zaltbommel
Pand met verdieping en dwars zadeldak, 16e of 17e eeuw. Gepleisterde voorgevel met in de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen.

Pand met eenvoudige lijstgevel. In de verdiepingsvensters schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Kroonlijst met in het fries verdiepte velden

Boschstraat 4
Zaltbommel
Pand met eenvoudige lijstgevel uit het derde kwart der 19e eeuw. In de verdiepingsvensters schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Kroonli..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Markt 9
Zaltbommel
Pand met gepleisterde lijstgevel, waarvan de benedenverdieping dateert uit het midden der 19e eeuw, en de bovenverdieping uit de eerste helf..

Pand met gepleisterde trapgevel

Boschstraat 10
Zaltbommel
PAND met gepleisterde trapgevel uit het midden van de 16e eeuw. De vensters zijn gevat binnen nissen met ontlastingsbogen, waarvan die in de..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)