Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huize De Trippe en Huis De Ark in Zaltbommel

Woonhuis

Kerkstraat 26
5301EJ Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 1610 (De Trippe) eerste kwart 17e eeuw (De Ark)


Beschrijving van Huize De Trippe en Huis De Ark

PAND op de hoek van de Ruiterstraat, bestaande uit de huizen "de Ark" (links) en "de Trippen" (rechts). Het huis "de Ark" bezit aan de Kerkstraat een trapgevel met geprofileerde puibalk en waterlijst, natuurstenen banden, geprofileerde dekplaten op de trappen, een geprofileerde en geblokte ontlastingsboog op consoles boven het zoldervenster en een toppilaster op maskerconsole. Gedateerd 1610. Rechts hiernaast op de hoek van de Ruiterstraat het huis "de Trippen" met een tot puntgevel gewijzigde trapgevel, eerste kwart 17e eeuw, met geprofileerde puibalk en waterlijst, waaronder tandingen. Deuromlijsting met omlijsting bovenvenster 18e eeuw, cartouche met rolwerk, zoldervenster met kruiskozijn. Achterhuis met puntgevel, voorzien van tussentrappen achter het rechter gedeelte. Achterhuis, parallel aan de Kerkstraat, met zadeldak tussen puntgevels met tussentrappen achter het linker gedeelte van het pand. Belangrijke interieurdetails uit de bouwtijd. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40205
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huize De Trippe en Huis De Ark in Zaltbommel

Pand, bestaande uit twee huizen onder schilddaken, in het derde kwart 19e eeuw samengetrokken achter een gepleisterde lijstgevel ter breedte van vier ..

Kerkstraat 28
Zaltbommel
Pand, bestaande uit twee 16e of 17e eeuwse huizen onder schilddaken, in het derde kwart 19e eeuw samengetrokken achter een gepleisterde lijs..

Pand op de hoek van de ruiterstraat

Kerkstraat 24
Zaltbommel
Pand op de hoek van de Ruiterstraat. Pand met verdieping en hoog schilddak, 17e eeuw (?), dat achter aansluit tegen een afgeknotte puntgevel..

Pand met schilddak en gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst

Kerkstraat 31
Zaltbommel
Pand met schilddak en gepleisterde gevel onder rechte kroonlijst. Muurankers; 1668. IJzeren stoephek, 19e eeuw.

Pand met schilddak en eenvoudige, gepleisterde lijstgevel

Kerkstraat 33
Zaltbommel
Pand met schilddak en eenvoudige, gepleisterde lijstgevel, 19e eeuw. Rechts stoephek.

Pand, bestaande uit twee samengetrokken huizen met gepleisterde puntgevels

Kerkstraat 29
Zaltbommel
Pand, bestaande uit twee samengetrokken huizen met gepleisterde puntgevels. De rechter gevel heeft zes sierankers en een toppilaster. 17e ee..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)