Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Woonhuis, in oorsprong boerderij, uitgebreid en verenigd achter een gepleisterde lijstgevel met risalerende middenpartij. IJzeren stoephek. in Zaltbommel

Woonhuis

Kerkstraat 5
5301EG Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 16e-17e eeuw


Beschrijving van Woonhuis, in oorsprong boerderij, uitgebreid en verenigd achter een gepleisterde lijstgevel met risalerende middenpartij. IJzeren stoephek.

In oorsprong boerderij 16e-17e eeuw, in het eind der 19e eeuw uitgebreid en verenigd achter een gepleisterde lijstgevel met risalerende middenpartij. IJzeren stoephek. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40193
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Woonhuis, in oorsprong boerderij, uitgebreid en verenigd achter een gepleisterde lijstgevel met risalerende middenpartij. IJzeren stoephek. in Zaltbommel

Pand met verdieping en hoog zadeldak gedekt met pannen, aan de oostzijde afgesloten door tuitgevel, aan de westzijde gewijzigd

Bloemendaal 5
Zaltbommel
16e vroeg 17e eeuws PAND met verdieping en hoog zadeldak gedekt met pannen, aan de oostzijde afgesloten door tuitgevel, aan de westzijde gew..

Bommelsch Gasthuis

Kerkstraat 2
Zaltbommel
Monumentaal GASTHUIS uit het laatste kwart der 18e eeuw van parterre met twee verdiepingen, ter breedte van vijf assen. De bakstenen lijstge..

De Waterman

Gasthuisstraat 15
Zaltbommel
Inleiding Vrijstaande pomp 'de Waterman' van het type DRINKWATERPOMP, vervaardigd van Belgische hardsteen in 1736 in opdracht van de gemee..

Pand met half zadeldak en eenvoudige lijstgevels van midden 19e-eeuws karakter

Gasthuisstraat 34
Zaltbommel
Pand met half zadeldak en eenvoudige lijstgevels van midden 19e eeuws karakter.

Bommelsch Gasthuis

Oude Vischmarkt 1
Zaltbommel
Gepleisterd eenbeukig gebouw met driezijdige koorsluiting en houten tongewelf met korbelen en sleutelstukken, vermoedelijk 14e eeuw. Thans i..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)