Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Huis op de hoek van de Kerkstraat in Zaltbommel

Woonhuis

Kerkplein 13
5301EK Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: late middeleeuwen


Beschrijving van Huis op de hoek van de Kerkstraat

In oorsprong laat-middeleeuws huis op de hoek van de Kerkstraat. Het pand telt een begane-grond-verdieping met zolderverdieping en een hoog schilddak. Van de gepleisterde gevels is die aan de Kerkstraat hoger opgehaald en met een kroonlijst (19e eeuw) afgedekt. Achterhuis onder zadeldak met tot puntgevel gewijzigde trapgevel aan de oostzijde, waarin smalle bovenvensters met ontlastingsboogjes. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40184
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Huis op de hoek van de Kerkstraat in Zaltbommel

Bakstenen schuur, onder pannen zadeldak

Kerkplein 13
Zaltbommel
Bakstenen schuur, 17e of 18e eeuw, onder pannen zadeldak. In de gevel aan het Kerkplein vensters met halve-kruiskozijnen en luiken.

Grote of Sint-Maartenskerk

Kerkplein 1
Zaltbommel
Grote of St.MAARTENSKERK. Grote, driebeukige BASILIEK in Nederrijns-laatgotische trant met diep, eenbeukig koor, uitwendig vrijwel geheel be..

Toren van de St.Maartenskerk

Kerkplein 1
Zaltbommel
Toren van de St.Maartenskerk. De rijk met smalle nissen, boogfriezen en balustraden behandelde westtoren kwam in de loop der 15e eeuw tot st..

Pand onder zadeldak

Kerkplein 17
Zaltbommel
Een 16e eeuws pand, bestaande uit een westelijke vleugel van begane-grond, evenwijdig aan het Kerkplein, onder zadeldak, dat links aansluit ..

Pand met verdieping en zadeldak

Kerkstraat 42
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak, 17e eeuw (?). Aan de voorzijde een gepleisterde gevel met ingezwenkte zijkanten; aan de achterzijde een pun..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)