Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Dwarshuis van begane-grond met zadeldak. De eenvoudige lijstgevel uit het eerste kwart der 19e eeuw heeft een deur met geprofileerd kalf en te weerszijden een venster met 15-ruitsschuiframen in Zaltbommel

Woonhuis

Gamerschestraat 62
5301AT Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw 1500 16e eeuw


Beschrijving van Dwarshuis van begane-grond met zadeldak. De eenvoudige lijstgevel uit het eerste kwart der 19e eeuw heeft een deur met geprofileerd kalf en te weerszijden een venster met 15-ruitsschuiframen

Dwarshuis van begane-grond met zadeldak, 16e eeuw. De eenvoudige lijstgevel uit het eerste kwart der 19e eeuw heeft een deur met geprofileerd kalf en te weerszijden een venster met 15-ruitsschuiframen. Inwendig een voorhuis met een fraaie binnenpui met wenteltrap, 17e eeuw. Balksleutelstukken, eerste helft 16e eeuw. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40162
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Dwarshuis van begane-grond met zadeldak. De eenvoudige lijstgevel uit het eerste kwart der 19e eeuw heeft een deur met geprofileerd kalf en te weerszijden een venster met 15-ruitsschuiframen in Zaltbommel

Pand met verdieping en zadeldak

Gamerschestraat 60
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak. Gepleisterde lijstgevel, eerste helft 19e eeuw, Met zes- en vierruitsschuiframen in de vensters. Goede 19e ..

Pand met verdieping en zadeldak. Gepleisterde voorgevel, eerste helft 19e eeuw, met rechte kroonlijst, vensters met negenruitsramen, vroeg 19e-eeuwse ..

Gamerschestraat 64
Zaltbommel
PAND met verdieping en zadeldak. Gepleisterde voorgevel, eerste helft 19e eeuw, met rechte kroonlijst, vensters met negenruitsramen, vroeg 1..

Pand op de hoek van de Zandstraat, bestaande uit twee parallel lopende vleugels, elk onder een zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen. In de zijge ..

Gamerschestraat 73
Zaltbommel
Pand op de hoek van de Zandstraat, bestaande uit twee parallel lopende vleugels, elk onder een zadeldak tussen puntgevels met vlechtingen, 1..

Pand met verdieping en hoog schilddak. Gepleisterde lijstgevel met in de verdiepingsvensters zesruitsschuiframen

Gamerschestraat 77
Zaltbommel
Pand met verdieping en hoog schilddak. Gepleisterde lijstgevel, midden 19e eeuw met in de verdiepingsvensters zesruitsschuiframen.

Hardstenen pomp met bekroning in de vorm van een siervaas in Lodewijk XIV-vormen. Tegen het hoofdgestel en schildje met het jaartal

Gamerschestraat 67
Zaltbommel
Hardstenen pomp met bekroning in de vorm van een siervaas in Lodewijk XIV-vormen. Tegen het hoofdgestel en schildje met het jaartal 1781.

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)