Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met curieuze, gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart 19e eeuw in Zaltbommel

Woonhuis

Gamerschestraat 12
5301AS Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: derde kwart 19e eeuw


Beschrijving van Pand met curieuze, gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart 19e eeuw

PAND met curieuze, gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart der 19e eeuw. De verdiepingen, gescheiden door brede hoofdgestellen, worden gescandeerd door pilasters met composiete kapitelen. Boven de vensters van parterre en verdieping friezen van lofwerk. De kroonlijst is boven de vier neo-Lodewijk XIV-CONSOLES omgekornist. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40154
Laatste wijziging: 2014-10-12 10:13:45.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met curieuze, gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart 19e eeuw in Zaltbommel

Gedeelte van in oorsprong twee huizen onder een hoog zadeldak tussen puntgevels. De lijstgevel die voor het pand werd opgetrokken heeft een hardstenen ..

Gamerschestraat 14
Zaltbommel
GEDEELTE van in oorsprong TWEE HUIZEN onder een hoog zadeldak tussen puntgevels. De lijstgevel die voor het pand in de eerste helft der 19e ..

Gedeelte van in oorsprong twee huizen onder een hoog zadeldak tussen puntgevels. De lijstgevel die voor het pand in de eerste helft der 19e eeuw werd ..

Gamerschestraat 18
Zaltbommel
Gedeelte van in oorsprong twee huizen onder een hoog zadeldak tussen puntgevels. De lijstgevel die voor het pand in de eerste helft der 19e ..

Pand met verdieping en zadeldak, dat links wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrugafdekkingen

Gamerschestraat 22
Zaltbommel
Pand met verdieping en zadeldak, dat links wordt afgesloten door een trapgevel met ezelsrugafdekkingen, waarschijnlijk 16e eeuws. De gepleis..

Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitss ..

Gamerschestraat 4
Zaltbommel
Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e eeuws karakter. In de verdieping vensters met..

Pand, blijkens de afgeknotte trapgevel links. Goed bewaarde lijstgevel uit het midden van de 19e eeuw met zesruitsschuiframen. Het dak is verminkt

Gamerschestraat 24
Zaltbommel
Pand, blijkens de afgeknotte trapgevel links uit de 16e eeuw. Goed bewaarde lijstgevel uit het midden van de 19e eeuw met zesruitsschuiframe..

Kaart & Routeplanner