Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen, en, in het midden, een blinde nis in Zaltbommel

Woonhuis

Gamerschestraat 4
5301AS Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: midden 19e eeuw


Beschrijving van Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen, en, in het midden, een blinde nis

Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen, en, in het midden, een blinde nis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40153
Laatste wijziging: 2014-07-31 19:39:59.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitsschuiframen, en, in het midden, een blinde nis in Zaltbommel

Pand op de hoek van de Tolstraat, verdieping en schilddak.

Gamerschestraat 2
Zaltbommel
Een 15e- of 16e eeuws pand op de hoek van de Tolstraat. Verdieping en schilddak. De gepleisterde zijgevel heeft boven de eerste vier venster..

Waterpomp

Hardstenen pomp a/d Tolstraat
Zaltbommel
Hardstenen POMP met gebeeldhouwde siervaas in Lod XIV-vormen bekroond, midden 19e eeuw.

Stadhuis

Markt 12
Zaltbommel
Stadhuis. Rechthoekig, bakstenen gebouw, opgetrokken tussen 1760 en 1763 naar ontwerp van Anthony Viervant te Arnhem, bestaande uit een sout..

Pand met curieuze, gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart 19e eeuw

Gamerschestraat 12
Zaltbommel
PAND met curieuze, gepleisterde lijstgevel uit het derde kwart der 19e eeuw. De verdiepingen, gescheiden door brede hoofdgestellen, worden g..

Pand, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e-eeuws voorkomen

Gamerschestraat 7
Zaltbommel
Pand, in oorsprong mogelijk laat-middeleeuws, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e eeuws voorkomen.

Kaart & Routeplanner