Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e-eeuws voorkomen in Zaltbommel

Woonhuis

Gamerschestraat 7
5301AN Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: mogelijk late middeleeuwen


Beschrijving van Pand, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e-eeuws voorkomen

Pand, in oorsprong mogelijk laat-middeleeuws, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e eeuws voorkomen. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40139
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e-eeuws voorkomen in Zaltbommel

Pand met twee verdiepingen en hoog zadeldak tussen puntgevels

Gamerschestraat 5
Zaltbommel
Pand met twee verdiepingen en hoog zadeldak tussen puntgevels, in oorsprong mogelijk laat-middeleeuws. De 19e eeuwse lijstgevel heeft in de ..

Pand met gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconsoles en een gebeeldhouwde ge ..

Gamerschestraat 3
Zaltbommel
Pand met vroeg 17e eeuwse gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconso..

Pand met verdieping en hoog schilddak

Gamerschestraat 1
Zaltbommel
Een 16e of 17e eeuws pand met verdieping en hoog schilddak op de hoek van de Oliestraat. De gepleisterde voorgevel heeft een rechte kroonlij..

Waag

Oliestraat 1
Zaltbommel
WAAG. Smal, rechthoekig bakstenen gebouw met verdieping en schilddak, ontworpen door C. van Leeuwen en gebouwd van 1796 tot 1798. De voorge..

Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e-eeuws karakter. In de verdieping vensters met zesruitss ..

Gamerschestraat 4
Zaltbommel
Pand op L-vormige plattegrond, met aan de voorzijde een gepleisterde lijstgevel van midden 19e eeuws karakter. In de verdieping vensters met..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)