Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconsoles en een gebeeldhouwde gevelsteen, voorstellend het offer van Abraham. Hier .. in Zaltbommel

Woonhuis

Gamerschestraat 3
5301AN Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: vroeg 17e eeuw


Beschrijving van Pand met gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconsoles en een gebeeldhouwde gevelsteen, voorstellend het offer van Abraham. Hier ..

Pand met vroeg 17e eeuwse gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconsoles en een gebeeldhouwde gevelsteen, voorstellend het offer van Abraham. Hierboven een geprofileerde, bakstenen waterlijst met maskerkopje. Boven de verdiepingsvensters, waarin twaalfruitsschuiframen, geprofileerde, geblokte korfbogen, rustend op maskerconsoles. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40137
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gevel, waarvan de trapgevelbekroning vervangen is door een rechte kroonlijst. Boven de pui twee leeuwenmaskerconsoles en een gebeeldhouwde gevelsteen, voorstellend het offer van Abraham. Hier .. in Zaltbommel

Pand met twee verdiepingen en hoog zadeldak tussen puntgevels

Gamerschestraat 5
Zaltbommel
Pand met twee verdiepingen en hoog zadeldak tussen puntgevels, in oorsprong mogelijk laat-middeleeuws. De 19e eeuwse lijstgevel heeft in de ..

Pand met verdieping en hoog schilddak

Gamerschestraat 1
Zaltbommel
Een 16e of 17e eeuws pand met verdieping en hoog schilddak op de hoek van de Oliestraat. De gepleisterde voorgevel heeft een rechte kroonlij..

Pand, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e-eeuws voorkomen

Gamerschestraat 7
Zaltbommel
Pand, in oorsprong mogelijk laat-middeleeuws, met verdieping en zeer hoog zadeldak. De lijstgevel heeft een 19e eeuws voorkomen.

Waag

Oliestraat 1
Zaltbommel
WAAG. Smal, rechthoekig bakstenen gebouw met verdieping en schilddak, ontworpen door C. van Leeuwen en gebouwd van 1796 tot 1798. De voorge..

Pand met gepleisterde lijstgevel

Markt 13
Zaltbommel
Pand met gepleisterde lijstgevel, 19e eeuw.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)