Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en dwars zadeldak. De lijstgevel heeft een rijk gebeeldhouwde middenas in vroege Lodewijk XV-stijl in Zaltbommel

Woonhuis

Boschstraat 22
5301AD Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 1750


Beschrijving van Pand met verdieping en dwars zadeldak. De lijstgevel heeft een rijk gebeeldhouwde middenas in vroege Lodewijk XV-stijl

PAND met verdieping en dwars zadeldak. De lijstgevel heeft een rijk gebeeldhouwde middenas in vroege Lodewijk XV-stijl, omstreeks 1750. Deur met gesneden bovenlicht, gevat tussen verdiepte pilasters en in de zwikken boven het getoogde bovenlicht reliefwerk. Het door Lodewijk XV-BEELDHOUWWERK omlijste bovenvenster draagt een gebogen fronton. De roedenverdeling van de vensters dateert van de recente restauratie. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40132
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en dwars zadeldak. De lijstgevel heeft een rijk gebeeldhouwde middenas in vroege Lodewijk XV-stijl in Zaltbommel

Pand met hoog schilddak

Boschstraat 26
Zaltbommel
Laat-middeleeuws PAND met hoog schilddak, op de hoek van de Rozemarijnsteeg. Aan de achterzijde een puntgevel met vlechtingen. Aan de voorzi..

Pand met verdieping, zolderverdieping en hoog schilddak

Boschstraat 30
Zaltbommel
PAND met verdieping, zolderverdieping en hoog schilddak. De uit de eerste helft der 19e eeuw daterende lijstgevel bezit in de verdiepingen v..

Pand met gepleisterde trapgevel

Boschstraat 10
Zaltbommel
PAND met gepleisterde trapgevel uit het midden van de 16e eeuw. De vensters zijn gevat binnen nissen met ontlastingsbogen, waarvan die in de..

Pand met verdieping en dwars zadeldak. In de gepleisterde gevel, die een 19e-eeuws karakter draagt, drie ruitvormige zandstenen medaillons, waarin geb ..

Gasthuisstraat 4
Zaltbommel
Pand met verdieping en dwars zadeldak. In de gepleisterde gevel, die een 19e eeuws karakter draagt, drie ruitvormige zandstenen medaillons, ..

Pastorie der Rooms Katholieke Kerk

Oliestraat 26
Zaltbommel
Pastorie der R.K.Kerk. Statig herenhuis uit het begin der 19e eeuw met verdieping en omlopend schilddak, waarop twee schoorstenen met windka..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)