Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met gepleisterde trapgevel in Zaltbommel

Woonhuis

Boschstraat 10
5301AD Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: midden 16e eeuw 1550 midden 16e eeuw


Beschrijving van Pand met gepleisterde trapgevel

PAND met gepleisterde trapgevel uit het midden van de 16e eeuw. De vensters zijn gevat binnen nissen met ontlastingsbogen, waarvan die in de eerste verdieping zijn uitgekraagd op kandelaberzuiltjes met renaissance-ornament. In de boogtrommels boven de buitenste twee vensters van de tweede verdieping reliefwerk. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40131
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met gepleisterde trapgevel in Zaltbommel

Pand met eenvoudige lijstgevel. In de verdiepingsvensters schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Kroonlijst met in het fries verdiepte velden

Boschstraat 4
Zaltbommel
Pand met eenvoudige lijstgevel uit het derde kwart der 19e eeuw. In de verdiepingsvensters schuiframen uit de bouwtijd van de gevel. Kroonli..

Pand met verdieping en dwars zadeldak. Gepleisterde voorgevel met in de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen

Boschstraat 2
Zaltbommel
Pand met verdieping en dwars zadeldak, 16e of 17e eeuw. Gepleisterde voorgevel met in de verdieping twee vensters met zesruitsschuiframen.

Pand met verdieping en dwars zadeldak. In de gepleisterde gevel, die een 19e-eeuws karakter draagt, drie ruitvormige zandstenen medaillons, waarin geb ..

Gasthuisstraat 4
Zaltbommel
Pand met verdieping en dwars zadeldak. In de gepleisterde gevel, die een 19e eeuws karakter draagt, drie ruitvormige zandstenen medaillons, ..

Pand op de hoek van de boschstraat

Markt 1
Zaltbommel
Pand uit de 16e of 17e eeuw op de hoek van de Boschstraat. Verdieping met hoog schilddak, aan de achterzijde tegen puntgevel met rookkanaal ..

Voormalige Stadsapotheek

Markt 3
Zaltbommel
Voormalige Stadsapotheek. Pand met slanke trapgevel uit het midden der 16e eeuw. De eerste verdieping en de eerste zolderverdieping worden i..

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)