Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Pand met verdieping en hoog zadeldak gedekt met pannen, aan de oostzijde afgesloten door tuitgevel, aan de westzijde gewijzigd in Zaltbommel

Woonhuis

Bloemendaal 5
5301CL Zaltbommel
Gelderland

Bouwjaar: 16e eeuw of vroeg 17e eeuw


Beschrijving van Pand met verdieping en hoog zadeldak gedekt met pannen, aan de oostzijde afgesloten door tuitgevel, aan de westzijde gewijzigd

16e vroeg 17e eeuws PAND met verdieping en hoog zadeldak gedekt met pannen, aan de oostzijde afgesloten door tuitgevel, aan de westzijde gewijzigd. In het rechter deel onderkelderde opkamer met 2 achtruits schuifvensters. Vloeren gedragen door moer- en kinderbinten. In het linker deel op de verdieping elementen van zwaar houtskelet en muren geleed door boognissen. Kap gedragen door enkelvoudige jukspanten met gehakte telmerken. Bij het huis behoort een door een muur met steunberen omringde tuin. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40128
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Pand met verdieping en hoog zadeldak gedekt met pannen, aan de oostzijde afgesloten door tuitgevel, aan de westzijde gewijzigd in Zaltbommel

Woonhuis, in oorsprong boerderij, uitgebreid en verenigd achter een gepleisterde lijstgevel met risalerende middenpartij. IJzeren stoephek.

Kerkstraat 5
Zaltbommel
In oorsprong boerderij 16e-17e eeuw, in het eind der 19e eeuw uitgebreid en verenigd achter een gepleisterde lijstgevel met risalerende midd..

De Waterman

Gasthuisstraat 15
Zaltbommel
Inleiding Vrijstaande pomp 'de Waterman' van het type DRINKWATERPOMP, vervaardigd van Belgische hardsteen in 1736 in opdracht van de gemee..

Bommelsch Gasthuis

Kerkstraat 2
Zaltbommel
Monumentaal GASTHUIS uit het laatste kwart der 18e eeuw van parterre met twee verdiepingen, ter breedte van vijf assen. De bakstenen lijstge..

Pand op de hoek van de Korte Steigerstraat met verdieping en gewijzigd schilddak. Eenvoudige voorgevel met kroonlijst. Stoep met stoeppaal

Gasthuisstraat 31
Zaltbommel
Pand op de hoek van de Korte Steigerstraat met verdieping en gewijzigd schilddak. Eenvoudige voorgevel met kroonlijst uit het tweede kwart 1..

Halfvrijstaand herenhuis

Korte Steigerstraat 2
Zaltbommel
Inleiding Halfvrijstaand HERENHUIS, gelegen aan de oostzijde van de Korte Steigerstraat. Het pand is in 1883 gebouwd in opdracht van de kol..

Kaart & Routeplanner


Foto's (2)