Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Gedeeltelijk bakstenen koopmanshuis 'Van ouds het Noorderhuis'. Verplaatst in 1968/1970 naar Kalverringdijk 17 in Zaandijk

Woonhuis

Lagedijk 240
1544BN Zaandijk (gemeente Zaanstad)
Noord Holland

Bouwjaar: 1650


Beschrijving van Gedeeltelijk bakstenen koopmanshuis 'Van ouds het Noorderhuis'. Verplaatst in 1968/1970 naar Kalverringdijk 17

Gedeeltelijk bakstenen huis met aan de voorzijde een ingezwenkte houten voorschot met fronton en zijmeanders, boven een bakstenen pui, die links voorzien is van een natuurstenen aanzetkrul. Houten achtergevel met versierde makelaars. Rechts een lagere zijvleugel met de ingang tussen gegroefde pilasters en composietkapitelen. Gesneden deur en rijk snijraam in Lodewijk XVI-stijl, waarboven drie wapenschilden geschilderd zijn en het opschrift: Van Ouds Het Noorder Huis. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 40125
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Gedeeltelijk bakstenen koopmanshuis 'Van ouds het Noorderhuis'. Verplaatst in 1968/1970 naar Kalverringdijk 17 in Zaandijk

Huis met in- en uitgezwenkt houten voorschot

Lagedijk 194
Zaandijk (Gemeente Zaanstad)
Huis met in- en uitgezwenkt houten voorschot met zijmeanders, fronton en rond zolderlicht boven een pui van baksteen. Deur met waaierornamen..

De Bonte Hen

Ongd bij Kalverringdijk
Zaandam (Gemeente Zaanstad)
Inleiding OLIEMOLEN "De Bonte Hen" is een van de laatste representanten van een historische techniek, namelijk het persen van plantaardige..

Grotendeels houten huis

Lagedijk 156
Zaandijk (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis met links een puntgevel en rechts een gevel met zijmeanders en uitgezaagde windveren. Bakstenen voorgevel met ingang..

Grotendeels houten huis met schilddak

Lagedijk 146
Zaandijk (Gemeente Zaanstad)
Grotendeels houten huis met schilddak, XIX A. Brede lijstgevel van bakstenen met hoeklisenen, middenrisaliet, vensteromlijstingen met kroonl..

Houten huis met verdieping en schilddak

Lagedijk 128
Zaandijk (Gemeente Zaanstad)
Houten huis met verdieping en schilddak, XIX.

Kaart & Routeplanner


Foto's (1)