Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij, houten kapschuur. Terzijde van de boerderij staat een open houten kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier vakken. Het derde gebint heeft naast de beide korbelen een .. in Vollenhove

Boerderij

Oppen Swolle 5
8325PE Vollenhove (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 19e eeuw 1900 19e eeuw


Beschrijving van Boerderij, houten kapschuur. Terzijde van de boerderij staat een open houten kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier vakken. Het derde gebint heeft naast de beide korbelen een ..

HOUTEN KAPSCHUUR. Terzijde van de boerderij staat een open houten 19e-eeuwse kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier vakken. Het derde gebint heeft naast de beide korbelen een tweetal gordingschoren. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 401152
Laatste wijziging: 2014-10-12 19:38:37.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij, houten kapschuur. Terzijde van de boerderij staat een open houten kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier vakken. Het derde gebint heeft naast de beide korbelen een .. in Vollenhove

Boerderij. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap

Oppen Swolle 5
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
BOERDERIJ. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap. De voorgevel van het woongedeelt..

Boerderij, bakhuisje

Oppen Swolle 5
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
BAKHUISJE. Bakstenen 19e-eeuws met pannen gedekt bakhuisje, gelegen achter de boerderij. Het bezit een 4-ruitsvenster en in het inwendige ee..

Den Oldenhof, duivenslag

Oppen Swolle 5
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
DUIVENSLAG. Geplaatst op vier houten staanders. Aan de buitenzijde groen geschilderde betimmering met verticale delen. Het bouwwerk wordt ge..

Den Oldenhof

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
HOOFDGEBOUW. Huis op rechthoekige plattegrond, onderkelderd, van twee verdiepingen, onder kap met zakgoot, en met twee later afgeknotte topg..

Den Oldenhof, park

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
AANLEG ROND HET HOOFDGEBOUW. De aanleg rond Den Oldenhof zal gezien zijn formele structuur dateren van rond 1800 of vroeger. In de loop van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij, houten kapschuur. Terzijde van de boerderij staat een open houten kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier vakken. Het derde gebint heeft naast de beide korbelen een .. in Vollenhove

Foto's (1)