Meer dan 63.000 rijksmonumenten


Boerderij. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap in Vollenhove

Boerderij

Oppen Swolle 5
8325PE Vollenhove (gemeente Steenwijkerland)
Overijssel

Bouwjaar: 1788


Beschrijving van Boerderij. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap

BOERDERIJ. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap. De voorgevel van het woongedeelte is drie vensterassen breed. De vensters met 19e-eeuwse 12-ruitsschuifvensters en natuurstenen waterdorpels. In de zijgevel van het woongedeelte ingemetseld een steen met opschrift: Jan Arend Godard de Vos van Steenwijk heeft den eersten steen gelegd den 6. Sept. 1788. Aangebouwd bedrijfsgedeelte, stal, met enkelvoudige toegang en twee 19e-eeuwse 12-ruitsschuiframen met natuurstenen waterdorpels. Getoogde dubbele toegang tot de deel, met natuurstenen blokken, zoals ook aan de andere zijde van het bedrijfsgedeelte. Rond de boerderij loopt een bestrating met flinten. (bron: Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed)

Rijksmonument nummer: 401149
Laatste wijziging: 2014-10-12 20:04:29.0

Recensies en ervaringen

Toevoegen

Monumenten in de buurt van Boerderij. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap in Vollenhove

Boerderij, bakhuisje

Oppen Swolle 5
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
BAKHUISJE. Bakstenen 19e-eeuws met pannen gedekt bakhuisje, gelegen achter de boerderij. Het bezit een 4-ruitsvenster en in het inwendige ee..

Boerderij, houten kapschuur. Terzijde van de boerderij staat een open houten kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier vakken. H ..

Oppen Swolle 5
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
HOUTEN KAPSCHUUR. Terzijde van de boerderij staat een open houten 19e-eeuwse kapschuur, riet gedekt en met een sporenkap ter lengte van vier..

Den Oldenhof, duivenslag

Oppen Swolle 5
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
DUIVENSLAG. Geplaatst op vier houten staanders. Aan de buitenzijde groen geschilderde betimmering met verticale delen. Het bouwwerk wordt ge..

Den Oldenhof

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
HOOFDGEBOUW. Huis op rechthoekige plattegrond, onderkelderd, van twee verdiepingen, onder kap met zakgoot, en met twee later afgeknotte topg..

Den Oldenhof, park

Oppen Swolle 7
Vollenhove (Gemeente Steenwijkerland)
AANLEG ROND HET HOOFDGEBOUW. De aanleg rond Den Oldenhof zal gezien zijn formele structuur dateren van rond 1800 of vroeger. In de loop van ..

Kaart & Routeplanner

Route naar Boerderij. Op L-vormige plattegrond, met aangebouwde schuur, gedekt door een met zwarte pannen belegde kap in Vollenhove

Foto's (2)